Snygg karl på bio.

Skapade ett kort till Mamma på rekordfort i dag, faktiskt vart i alla fall jag nöjd. Jag känner mina begränsningar vet att jag definitivt inte är något proffs. Så långt i från så.
Vi hann också se indiana Jones filmen, världspremiär minsann.
Var faktiskt ganska bra, skrattade lite och Harrison Ford är evigt ung och evigt snygg.

what happens in vegas...

...borde stanna i Las Vegas, eller aldrig gjorts som film.
Jag brukar faktiskt inte hålla med kritikerna, oftast gillar jag de filmer de sågar längs fotknölarna.
Men den här sågningen håller jag emd om, snacka om dålig film. Fast ändå den ahde några poänger och slutade så sött så.
Vill ni få sockerrush se den.
I morgon blir det cykling till utbildningsdag, hur ska jag klara att sitta still och lyssna en hel dag???

gränslös förtvivlan

Lagar alltid fel mat, gjorde Korvstroganoff, men den blev för stark. Suck suck suck jag är den mest misslyckade människan på jorden.

Jo jag deppar nnu, men inget är bra just nu, inget alls.


Ditt SMS har levererats

Fick SMS kl. 06.30

"ändrade planer, hämtar dig när du slutar..."

hur underbart som helst, vissa morgnar orkar man bara inte sitta på bussen och häcka. och ja, det är för kallt för cykel här i Sundsvall, 1 grad, jag fryser ihjäl. Men nästa vecka skvallras det om värme, jag längtar, då ska biken fram igen.

I dag blir det sova ut, sedan hoppas jag hinna städa och kanske åka på Birsta. Träning får dock vänta tills förkylningen är över, nu har jag åkt på flera baksmällor, vågar inte riskera mer. Men planerar in långpromenad i dag, alltid är det något.

Dyr hobby

Att scrapbooka och pyssla med kort kostar pengar. Det har jag lätt börjat att inse. Hur mycekt jag hitills lagt ner? Tja, tror det kanske stananr kring 2000 men iofs har jag producerat en hel del då, även mindre bra saker.

Ja, ska vi prata om nåogt annat nu, t.ex vilka designark som är snyggast eller vilka stämplar och brads jag gillar bäst?

Stiltje...

Finns det något vackrare ord. Stiltje. Inte vet jag försök komma på något om du kan.

bandvagn mosar hus i Sundsvall....

Väcktes av telefon klockan 11 idag, planerna för dagen ändrades, därför blev jag nervös och Kunde inte sova.
Tog promenad i kylan.
Kan inte tro det är Maj 6 grder varmt och blåsigt huvva, vill ha sommar nu.
Sov igen på eftermiddagen, när jag stod i duschen kom F hem, skrämde f-n halvt ihjäl mig. Jag vill ha kameror så man ser vad som händer när man är i källaren, jag hör inget. Jag lovar en bandvagn skulle kunna mosa hsuet och jag skulle ändå inget höra.


Ilandproblem med stora mått.

Vissa vet precis hur de ska förstöra ens kväll.
inte träffat F på hela dagen, gladde mig mycket åt den korta timme vi skulle tillbringa tillsammans ikväll.
Då ringer hans arbetskamrat som har träffat honom hela dagen. Naturligtvis är min man väluppfostrad och pratar7lyssnar på henne i 40minuter. Där rök vår kvalitetstid. Förlåt mig men visst får jag bli lite ledsen då.
Nu träffas vi inte förrän 17.30 i morgon 3timmar innan jag ska till jobbet.

Jo jag vet dagens i-landsproblem.

Glädje, gränslös

Speciellt just nu mår jag bra, jag har skrivit klart det obehagliga yttrandet. Beslutat att släppa tankarna på polisanmälan p.g.a förtal och bara gå vidare.

Jag har så mycket att glädja mig åt. En fin man, ett hus, mitt jobb och mina fantastiska arbetskamrater. Min familj, både min egen och Fs. Kören och mina vänner i den. och min nya hobby som jag just nu jämt tänker på.
Igår sydde jag gardiner, gick så där ska jag väl ärligt säga, lite sneda men förhoppningsvis får de duga ett tag. Någongång måste man ju få vara nybörjare.

Ta glädjen i från mig

Efter att ha läst Felicitas inlägg om blogg värde var jag ju naturligtvis tvungen att kolla värdet på min egen. Någon hundralapp gissade jag snällt på men dröm om min förväning att eländet är värt 17000.
Jag antar att den inte hade varit värd 17000 om jag hade godkänt kommentaren från sverigedemokraterna där de ville ge sitt partiprogramm ett ansikte i min blogg.

(har också kollat upp att 17000 inte är speciellt mycket i bloggvärden, men ändå, jag är glad ta det inte i från mig.)


Håller dieten....

Hur det går med min diet? jodå, fin fint, fast just nu ahr jag slarvat en del och står still. HAar dock inte gått upp igen, tar det som ett gott tecken.
Hoppas kunna minska ytterliggare några cm, bra för självförtroendet om inte annat.
Ikväll blir det köttfärssås och broccoli till mig till middag.

Mitt stora problem är när jag jobbat natt, då äter jag oftast bara en måltid och bli bevisligen mycket hungriug på kvällen och stoppar i mig sötsaker. Måste jobba på min karaktär.
I morgon blir det simning igen i alla fall. Är febrig och hängig ídag men hoppas det går över tills i morgon, tror det beror på att jag ägnat mig åt fönterputsning i dag. Inget mer av det föärrän till hösten.
Kram

Om tankar...

Vill bara säga. Jag tar starkt avstånd från Sverigedemokraternas åsikter och partiprogramm. Alla får dock tycka vad de vill, min mening med texten om Turkiet gegrafiska läge var att påvisa hur dumt det kan låta när man uttalar vissa saker.

Bara en tanke....

Ett land med en ganska obehaglig geografisk placering.
Fick det här som kommentar på min tanke om obehaglig geografisk  placering.

"Skulle Turkiet komma in som EU-medlem skulle det, för vår del, innebära att vår yttre gräns mot omvärlden skulle vara mot länder som Syrien och Irak. Det är inte precis länder på topplistan över stabila och välmående välfärdsstater. Utan det är länder som präglas av korruption, militärkupper, islamism och politiskt kaos."

Men Sverigedemokraterna vill visst gå ut ur EU så varför lägger de ner så mycket möda på Turkiet. ´För min del får de gärna gå med i EU om de kan visa upp att de följer de mänskliga rättigheterna. Vad det gäller irak så finns ju USA där, Syrien har jag ingen kommentar för. Men ett land kan ju inte dömas för hur det ligger placerat. Finnalnd ligger ju nära Rysslnad t.ex ska/bör vi anse det som ett obeahgligt geofrafiskt läge.

Jag vill påpeka jag är inte politiskt aktiv, jag kan lika gärna kritisera vänstern, moderaterna eller Kristdeomokraterna och kommer att göra det. (så ingen behöver ta åt sig) och självklart får SD tycka som de vill om de nu vill det, men låt mig då tycka att det är skrämmande att över 4% av svenska folket röstar på dem.

Cykeltur i värme

En trevlig sak, plockade ut cykeln och tog en tur till jobbet idag (eftersom jag behövde faxa) Gick riktigt bra, men nu mår jag inte alls bra. Man ska inte cykla med 38graders feber.
'Tack IPREN för att du hjälper mig igenom detta.

Enligt sverigedemokraterna

har Turkiet ett obehagligt geografiskt läge. När blir landets läge obehagligt?
Hur obehagligt geografiskt läge har inte vi i Sverige, Nordpolen strax norröver, kolkraftande Polen till söder. Finland i öster, huvva!
Hur kan man få uttala sådana saker och ändå vara ledare för ett parti (ok att det är sverigedemokraterna) .
Jag gick på samma skola som killen ska också tilläggas och inte har han lärt sig där vad obehagliga geografiska lägen är.
Såg också att "morgonsoffan" skämtade om det igår, jag säger bara Bravo! Hoppas han såg det och skämdes rejält.

en solig dag i Sundsvall....

Visst är det konstigt när jag är riktigt sjuk, då är jag snäll, tyst och ligger i sängen och försöker andas.
När jag är halvsjuk är jag gnällig som ett litet barn. Nu har jag ont i halsen, ont i ryggen och feber är gnällig. Åh vad det är sybd om mig. Dessutom måste jag idag påbörja vårstädningen av huset. Varför? för att i helgen har inte F tid och jag sover. Dessutom ska vi på drakparad och konfirmation. Så idag måste jag putsa fönster, damma och dammsuga sängar och annat trist. Men jag ska njuta av känslan ikväll, hur skönt det är att jag lyckats göra detta. (om jag känner mig själv rätt, hittar jag nog på en ursäkt för att slippa)

Konfaläger

Har ruinerat mig på må bra artiklar.
Igår köpte vi Fredrik Pauluns kokbok och i natt ahr jag inhandlat handskrubb för 300kr. Men mina händer blev så mjuka så det kommer det att vara värt.
Jobbar med ett kort till
konfirmanden, är ju helt ärligt nte så bra på detta ännu. Men nu har jag en ide´och den tänker jag fullfölja så får vi se vart det hamnar. (kolla länken helt underbart!)


hastighetsrekord

Övade med kören igår, vi har fått en ny körledare.
Kersti ska ha barn och nu väntar vi på en körmaskot.
Vår nya körledare hade ett annat tempo, ett helt annat tempo, fem låtar övades in i samma hastighet som Kersti övar in en halvlåt.
Skoj, i alla fall!
Den 15/6 blir det körkonsert, be there eller missa något som jag kan tro bli riktigt bra-.
P.s förutom att öva in fem nya låtar tränade vi även 5 befintliga

allt är inte så lätt som det verkar i IKEAS bruksanvisningar.

Jag tassar på tå runt F ibland, jag får ibland linda bomull kring allt det som blir negativt och svårt, men ibland jag orkar inte.
hade sån god lust att stoppa in honom i bokhyllan idag, men jag sansade mig och försökte peppa med positiva tillrop eftersom bokhyllebyggandet trots vissa (många svårigheter) faktiskt gick ganska bra. (Nåja vi skavde den lite för man fick använda både våld och hammare för att få i hop den men resultatet blev strålande, )

Sen blev det bra, vi fick den upp mot väggen och nu står den och myser i källaren och väntar på att fyllas med böcker och grejs.
Jag sov till 12 idag, sen var vi på stan och köpte present till Fs bror som vi i morgon ska fira, jag passade också på att skaffa nya "earphones" till IPODEN när jag tränar och ska lyssna så tappar jag de gamla i ett men dessa kunde jag klämma fast runt örat vilket underlättar mycket.


IRONMANs motsvarighet som byter däck på löpande band

Aha...Nu vet jag hur man byter däck på bilen.
Vi ar olagliga några dagar eftersom sommardäcken vi beställt (för sent : - ) ) inte kom förrän igår på dagen.
I alla fall så bytte F de främre däcken, sedan tyckte han att jag borde lära mig att byta. (antar att han blev trött).
Det var ganska lätt men mitt största problem var att orka, hårt fastsatta fälgar, hårt åtskruvade skruvar och tunga däck. Men jag fixade det med ganska mycket hjälp från F.
F, som är en fundersam person undrade varför jag inte lärt mig detta på körskolan.
Jo, det kan man undra, men som jag minns det var det så att det behövde inte vi lära oss eftersom man alltid kan be någon om hjälp ( helst en snygg karl, ingen rädsla för överfall här inte).

Vi for till IKEA på eftermiddagen, inte så smart, det var kö ut på motorvägen, människor som sprang härs och tvärs, som hoppade av bilar mitt i rondellerna och som backade med släp utan att titta: Men men har man väl åkt dit så kan man ju lika gärna göra det man ska.
Vi köpte en
stor bokhylla i björkfanér och några arkivlådor.  Så nu kan rensandet glatt fortsätta och snart har vi en bokhylla att sätta upp alla våra böcker och prylar som nu ligger nerpackade.
Kvällen avslutades med bio, det blev IRONMAN med Robert Downey Jr, den var bra. Faktiskt riktigt bra.


Tyst med er...ni som inte har något vettigt att säga

Jag var och klippte mig igår. Satsade på ny frisör då jag inte riktigt var förtjust i min förra. Alltså femte gången jag byter här i SUndsvall, men nu tror jag att jag hittade rätt. Valde Trudes på Birsta och fick träffa Malin. Malin fattade precis vad jag menade när jag sa att jag inte vill att mitt hår ska stå rakt ut eller hänga paltt.
Nu har jag lockhårsfrisyr som jag kan styla. Men gud vad jag grinade när testarna rykte en efter en. (seperationsångest så det står härliga till, hur ska det gå när jag en gång ska lämna mina barn på dagis)
Men ändå, nu är jag som jag vill tror jag, ska bara färga lite.
I dag har jag skrivit en lista på vad som bör göras i huset, den blev lång.
Började dock med att rensa i pannrummet. Ett litet steg på vägen mot stilrent hus (mycket litet)
I går brände vi våra slänter, tror det gick bra, ändå gången det blev panik var när F inte fick i gån g vattenslangen och det började brinna i grannens häck.....Ojdå!
Sedan brann det visst i tallen en gång också men då blundade jag och hoppades F skulle fixa det och jodå...Det löste sig.

Såg brasan här i Tunadal, stor brasa men den brann upp fort. Älskar majbrasan¨, Nu är det vår, vår vår.


hits