Lugnet före stormen..

Sitter på jobbet, är för tillfället mycket lugnt på mitt distrikt men av erfarenhet vet jag att det kan vända fort så jag väntar bara på att stormen ska komma över mig!
Egentligen tycker jag det är skönast när jag får jobba på och har saker att göra hela tiden, telefonen får gärna ringa stup i minut om den vill, jag blir mest effektiv udner stress. Just nu sitter jag på rumpan och tänker undrar om jag ska göra...nä jag struntar i det! Jag har i alla fall masat mig runt och tömt papperskorgar vilket alla vi hatar men som måste göras då ingen städar vårt kontor.
Nu ska jag snart gå ut på ett uppdrag och har jag tur så händer det något sedan så jag får lite att göra.


Gnälliga lilla flicka...

Nu är eländet färdigt, men det blev alldeles flammigt, troligen pga. dåligt råmaterial (tror min man i alla fall) JAg betsade det, men det blev inte ett dugg fint så nu har vi beslutat att vi ska måla det vitt. Jag ska lägga in ett kort i morgon på hur det ser ut just nu och sedan när det är klart.

Nu vill jag gnälla lite, det värsta jag vet är att köra bil här i Sundsvall, mest därför att många (inte alla) kör livsfarligt. Vad är grejen med att man med sitt körsätt ska äventyra andra människors liv, finns det någon vits alls med det? Det är skrämmande att märka hur dåliga vi är på att köra bil, ingen visar respekt för att man faktiskt har ca 1ton plåt under sig (eller något).

Saturnus min planet

You Should Rule Saturn
Saturn is a mysterious planet that can rarely be seen with the naked eye.

You are perfect to rule Saturn because like its rings, you don't always follow the rules of nature.
And like Saturn, to really be able to understand you, someone delve beyond your appearance.

You are not an easy person to befriend. However, once you enter a friendship, you'll be a friend for life.
You think slowly but deeply. You only gain great understanding after a situation has past.
What Planet Should You Rule?

Ja! Saturnus har alltid varit min favvoplanet, ända sedan jag gjorde ett arbete om den i tvåan.
Gör testet du också och se vad som händer!

I sundsvall pågår vårruset för fullt, själv är jag på jobbet så jag kan bara höra och se det genom rutan!
Mina kollegor har alla gett sig iväg ut så att de ej fastnar här om något skulle hända ute på byn!

Kaustiksodans verkan...akta er vad det ryker...

Frustrationen var total i morse när jag gick ut till mitt skåp och insåg att gårdagens inlöddring med färgborttagning inte hade hjälpt ett dugg, fula mörka fläckar täckte hela skåpet. Så då bestämde jag mig för att pröva kaustiksoda som jag fått tips om.
Hällde alltså kaustiksoda i vatten, tog ganska mycket (lite mer än vad som stod på förpackningen Lite :))
Oj oj oj, vad det rök under tidningen, det rök och pyste rejält, tillslut försade vattnet ut ur skålen, den hade frätt sönder, hjälp vad rädd jag blev.
Som tur var hade jag ställt skålen på skåpet så det rann över skåpet. Efter ett tag sköljde jag bort det och gissa vad fint och ljust skåpet blev. Tack för kaustiksodan, vem som än uppfann det!
Hmm...ang.. hur miljövänligt det är, vill helst inte tänka på det, men det var en engångshändelse och jag har källsorterat förövrigt.
Igår satte vi ihop vår bokhyllor och snart är alla böcker och filmer uppackade och  helt otroligt vad bra vi är.
Jag satte även upp en del tavlor på vägen, bla. våra stadstavlor och Kenttavlorna (från konserten i globen -02).
Idag mitt i lunchen kom svärfar och satte upp sista tapeten så nu är hallen klar.


Är du dum?

You're Kind of Stupid
You got 8/10 questions right!
There's some things most people know... except for you.
Are You Stupid?
Känns ju inte så kul, saken är den att frågorna var på engelska och det är jag inte så bra på men gör testet och se hur du du är.

Möbelrestaurerarens vedermödor...


Så här ser mitt skåp ut idag, nu bär det i väg till Coop Bygg för mer avfärgning och sodalut. Önska mig lycka till.

Avfärgning av gammal möbel...




Det här är vad jag syyslar med just nu, försöker färga av en gammal kommod, färgen sitter som berget så nu står den så här med färgborttagningen på, i eftermiddag ska jag gnugga bort den och hopaps att färgen följer med.
Tapeten är den vi har i hallen som svärfar hjälper oss med, visst är den fin och det blir jätteläckert i hallen.

Pingsten känns inte längre som en storhelg. Mest för att den inte längre är tre dagar lång, visst Annandagpingst är ju frtfarande kvar men det är inte en helgdag, i stället är det nationaldagen som är helgdag och det är ju bra, på sätt och vis för visst har vi mycket att vara tacksamma och glada för i Sverige. Men gud vad snåla de är kunde inte Annandagpingst ändå fått vara röd, Gud vad skönt det hade varit med en ledig måndag nu (ingen gillar väl måndagar, fast jag är ju ledig ändå idag,tack vare helgarbete.)

Mat mat mat


Tasteline
 är en pärla där man kan hitta fantastiska maträtter, jag ska i morgon leta där efter vad vi ska äta på lördag när vi får gäster.
egentligen ahde jag tänkt att bjuda ut F. på lördagen på restaurang men nu får det bli på fredagen istälelt. undrar om han uppskattar det som födelsedagspresent?

En bra restaurang här i Sundsvall (fettbildande) är Chats. 
Vi åt supergod mat sist vi var där. Bla. brödet de serverar innan maten är värd att dö för.

grattis alla mammor.

Idag är det Morsdag, alla kvinnor på morsdag firandet var mödrar utom jag. Kände mig lätt utanför, kände mig lätt patetisk. Nästa år kankse jag också är mamma? På sätt och vis hoppas jag det men jag vet inte riktigt ännu, kanske det kan dröja något år till, är ju faktiskt inte så gammal ännu tralala....

i morgon ska vi få våra telefonledningar dragna så vi kan börja använda internet som vi väl. är väldigt tacksam att vår svåger är teleoperatör (elelr vad det heter)
Nästa lördag är det födelsedagsfirandet och inflyttningsfest för familjen, mäste planera lite god mat och fika tills dess.

du ska få sidan också,..

sidan
den här sidan gäller och inget annat.


Vad är ditt strippnamn

Kolla in den här sidan så får du reda på vad bör kalla dig om du vill byta karriär och bli strippa.

Mitt namn skulle bli 1.Jonna By
2. Mimi Silver
huva ska nog inte bli strippa jag, ingen skulle väl vilja kolla in en strippa som heter Jonna By

En dråplig händelse...eller bara äckligt?

Haha svärfar städade vår toalett. Varför han gjorde det vill jag helst inte tänka på men det vr väl så att det inte var alltför välstädat då jag i vekcan legat i 39graders feber och först nu börjar hämta mig. Alltså..min första prio var väl inte att städa toaletten. (vilket inte gör att jag känner mig bättre, det var ostädat där och tandkrämsklet på spegeln bl.a)
Nåväl jag hade i alla fall bestämt att jag skulle ta en rejäl städning på torsdagen, på onsdagskvällen när jag kom hem var den dock skinande ren.
Självklart trodde jag att min gulliga man städat då han visste hur sjuk och trött jag var. Men nej, det var svärfar som tyckte att det var lite smutsigt på toaletten och därför hade gjort det.
han hade använt en handduk som låg på golvet. Gissa vad, svärfar,den handduken hade vi använt kvällen innan när vi hade haft trevligt, vissa saker orkar man faktiskt hur sjuk man än är.
Så på handduken fanns väl både det ena och det andra. Uooo..jag ryser när jag tänker på att han tagit i det där.
mend et man inte vet gör ju inte ont.

Åh, vad en liten gumma kan gno...

Upp och studsade redan klockan tio över åtta idag, inte så tidigt kanske men betänk att jag jobbade till 23 igår och sedan satt vi uppe med en flaska vin till 01.30. Svärfar kom i alla fall och hjälpte oss att tapetsera, nu är snart hallen klar och det blir så fint!
Jag har målat klart alla listerna idag och de blev blanka och fina.
Sedan var vi på Clas Ohlson och köpte en massa grejer, köpte en jättefin fönsterlampa. Var en sväng på
Gallerix också och köpte en fototavla på Brooklyn Bridge som ska sitta på vår Manhattaninspirerade vardagsrumsväg.

På Måndag ska jag börja färga av kommoden som vi ärvt, det kommer att bli så himla fint om jag bara lyckas med det. Nu börjar vårt hem likna något i alla fall, bara tapeten är klar i hallen så kan vi börja placera våra tavlor och grejer.
det jag gruvar  mig mest för nu är väl att jag måste nåla upp gardinerna, hatar att nåla upp gardiner det ska ni bara veta. men så klart vill jag ju ha gardiner uppe.
I alla fall ett kort schema på vad som ska göras.

Söndag: Handla knappnålar och cykledäck och ramar åka på morsdagsmiddag innan jobbet.
Måndag: Färga av kommoden och börja slipa byrån, handla blommor och jord. Dammsuga! (suger hårt!)
Tisdag: Tvätt, fortsätta avfärgningen och börja pula i trädgården
Onsdag: Köpa födelsedagspresent till älsklingen, Fixa gardinerna JOBB
Torsdag: Jobba, börja plocka upp böcker och sätta upp tavlor.
Fredag. Ledig, baka till födelsedagskalaset.

Vi har superfina bilder på alla städer vi har bott i (kalmar, karlskrona, sundsvall) som vi ska sätta i ramar och göra fina tavlor av, vi ska nog ha ett stadstema i vardagsrummet.
Sedan har vi två andra fina tavlor, det är såna här sprutmålade tavlor som man köper i Stockholm, det är en kille som ligger på knä på gatan och gör dem och vi har varsin som vi gett varandra när vi varit i huvudstaden.


Stresstålighet är lika med noll och jag skäms så jag dör...

om jag fick bli en blöt fläck skulle jag bli det, nu har jag fallit så lågt man kan falla..
Jag kallade en kille i 15årsåldern j-la skitunge för att han inte flytattde sig på bussen.
Bussen var smockfull och jag skulle gå av, kände på mig att det skulle gå åt skogen , naturligtvis, busschauffören började köra innan jag kommit av.
jag skrek att han skuelle vänta och fortsatte att knuffa mig bakåt, vid dörren stod det en kille som inte ville flytta på sig när jag pep fram mitt 100:e ursäkta, för dagen.
Då blev det svart för ögonen på mig och jag kände hur ilskan brann av; flytta på dig sa jag och när jag kommit av bussen tillade jag högt j-la skitunge.
Sedan rann ilskan av mig och jag skämdes och började må illa, vad var det jag sagt jag kallade ett barn skitunge och hela bussen hörde. OK att han inte flyttade på sig ok att bussen var trång och het.
men jag är 25år och ska vara vuxen och tåla litegrann.

Om någon förbarmar sig över mig och skrapar upp mig från golvet ska jag berätta en rolig sak nästa gång.
till dess vill jag uttrycka mitt djupa fölråt mot alla., jag ska aldrig mer brusa upp och om behövs så ska jag gå på stressterapi snart.
 

Pimpa din man...

Läs det här  haha, vissa grejer skulle jag vilja testa direkt.'

Roligt, roligt

En kul sak mitt i allt eläda (vilket elände..att jag är sjuk förståss)
En gammal barndomskompis bjöd in oss till sitt bröllop i september, det ska bli hur kul som helst! Det roliga är att hon beklagade sig till mig i mail ang. att ett annat par som vi umgåtts med snart ska gifta sig. Då hade ju inte hon hunnit skicka ut sin inbjudan ännu, ville väl vara först hon.

Jag bjöd aldrig den delen av mina kompisar på bröllop, vi hade nästan ingen kontakt då och dessutom valde vi att ha ett litet bröllop, bara de närmsta vännerna och familjerna. Mest för att Fredriks vänskara blev så liten, det är ju långt från Sundsavll och då ville jag inte strö mer salt i såren, jag tror det kändes för honom ändå att jag hade så många av mina vänenr där och han inte.  Men han har ju en stor släkt i stället och hela släkten var där, min släkt bessåtr i stort sett av tre personer som i och för sig också var där.
Bröllopsdagen var i alla fall en av de bästa i mitt liv. Romantisk och enkel, rolig och kärleksfull.
Alla som går i planer, njut av den dagen stressa inte så mycket innan, på något sätt faller allt på plats. En sak är viktig och det är att ha en toastmaster/värd som kan hålla trådarna på gång då funkar allt.

Nineve frågade..

Nineve frågade varför man ska lägga pengar i kollekten. anledingen tilla tt jag lägger pengar i kollekten är att jag faktiskt tror att de går till något viktigt. ananrs skulle jag aldrig lägga några pengar där.
Det är väl ganska bra att påpeka att man ska stötta det man tror på.
Just nu t.ex så ger vi 100kr i månaden till vårt lilla syskonbarn som ändå kommer att klara sig när hon blir stor, men vi vill känna att hon har lite extra och pengarna hon får av oss kan räcka kanske till kontantinsatsen på en lägenhet eller en till en bil om det vill sig väl med fonderna. Dessutom är fonderna "etiksa fonder" och det känns ju bra.
I morgon ska jag på kören, hoppas att eländesförkylning har gett med sig då.


tapeter

kolla in vår nya tapet i hallen. det är nummer 252-02

39graders feber...

Lite feberyrslig idag, har ändå valt att gå till jobbet. För min plånbok...ett bra val. För patientsäkerheten ett uruselt val.
men nog är det typiskt man har inte råd att vara sjuk, inte nog med att man tappar dagsersättningen, dessutom förlorar man ju det värdefulla ob-tilllägget på som gör så himla mycket för lönen i slutändan. Det är nog så att man är lite snål, men tanken på att få mycket mindre än man brukar i lön avskräcker. Sedan är det problemet att man känner sig till besvär, någon måste skaffa en vikarie medan jag ligger i sängen och vilar. Huva..hemska tanke. Men samtidigt vet jag att om någon ringer till jobbet och säger att de är sjuk, så ställer jag ju upp och letar vikarier utan knussel. Man måste ha rätt att bli sjuk och det måste vara ok att vara sjuk utan att man ska anses som lat och arbetsskygg.

Det är väl tyvärr så att det finns några få som förstört för andra, som hellre är hemma än jobbar men ska de med svåra sjukdomar eller problem behöva lida för det, ska de nekas att få en inkomst och jagas av försäkringskassan.
Det värsta exempel jag har hrt är en kvinna som jag kände i 50årsåldern som fick bröstcancer, men blev friskförklarad efter behandlingar och kunde jobba som vanligt, till saken hör att hon även jobbade under hela sjukdomstiden. Några år senare fick hon lungmetastaser och lungcancer, hon fick också tumörer i hjärnan. Då orkade hon inte jobba så hennes läkare sjukskrev henne. Frösäkringskassan ifrågasatte dock om hon verkligen var så sjuk att hon inte kunde jobba, hon försökte att jobba heltid som de ville men pga. hjärnmetastaserna hade hon svårt att se och koncentrera sig, då fick hon gå ner till deltid, men det hjälpte inte hon for väldigt illa men hade inget val, om hon inte jobbade skulle hon inte få några pengar sak F-kassan till slut så hade hon gått ner 30kg och var alldeles borta då beslöt hennes arbetgivare att avskeda henne, då fick hon gå på A.kassa för hon borde ju kunna jobba enl. F-kassans doktor. Nästa steg var att A-kassan inte ville betala A-kassa till någon som inte är arbetsför. Snacka om att hamna mellan två stolar. det slutade med att hon fick gå på soc. Till slut tog dock F-kassan sitt förnuft till fånga och började ge henne sjukförsäkring men då hade de ju i stort sett förstört allt. Hade de låtit henne jobba 25% från början hade kanske allting gått bra och hon hade kunnat få ett värdigt avlut på sina arbetstår.
jag vill inte bli sjuk, det säger jag....
P och K
Kolla in bästa låten just nu

...en slank den hit och en slank den dit...

Tror jag åkt fast i två hastighetskontroller idag, men grejen är den att jag ahar inte kört för fort! ..och ja jag vet, alla försvarar sig med det, men jag för mig är det sant. Jag höll hastigheten båda gångerna och ändå så blixtrade det i kamerorna.
Idag ahr vi varit på Alnön hos svärföräldrarna och fikat, passade på att träffa hela släkten med senaste tillskottet Elin som är världens sötaste bebis.
Vill också ha bebis...
I morgon ska jag slippa och måla halllisterna, svärfar och F började tapetsera hallen idag och det blir supersnyggt.
Älskar mörka tapeter.

try this...

Your Passion is Purple!
You've got a ton of passion, but you don't always wear it on your sleeve.
If something truly excites you, you let your inner intensity shine through.
But otherwise, your passion tends to morph into energy ... which you never lack.
You're a balanced woman, knowing when to turn on the fire in your heart.
What Color is Your Passion?

Så elaka är kvinnor mot män...

Min man har haft ganska mycket bekymmer på sitt jobb sedan han började där.
Det började efter jul med att han fick reda på att arbetskamraterna inte tyckte att han platsade på jobbet och att någon hade tagit illa vid sig för ett skämt han hade sagt. Detta fick han höra genom chefen och det kändes väl inte så bra.
I alla fall fick han då byta avdelningen eftersom han själv kände att det ej riktigt fungerade.
Avdelningsbytet gick jättebra, han fick kanonbra arbetskamrater och man märker verkligen hur hans självförtroende har växt, nu trivs han på jobbet och tar för sig.
Problemet är att hans anställning  är en provanställning vilket innebär att han har löpande samtal ang. hur det går. Chefen som var med när det jobbiga hände hon har slutat, men hennes efetrträdare är insatt i problemet och håller i samtalen.
Hans gamla avdelning och kvinnorna där fortsätter att tala illa om honom och sprida små giftpilar till chefen, bl. a har de sagt att han tydligen tydligen inte håller det tempo som förväntat. Därav ser chefen lite undrande ut när de på hans avdelning säger att allt är toppen.
Nå väl, snart får han reda på om han får stanna eller inte och just nu är han positiv, jag hoppas att han kan hålla uppe den andan.

Kvinnliga arbetsplatser verkar vara bra grobäddar för sådant här, speciellt när det kommer en ensam man dit, som är lite för snäll. Kvinnor är också ofta elaka mot varandra. På mitt jobb påståss det att klimatet är så himla bra, men de som säger så pratar samtidigt ganska mycket skit om andra. Vi har också en ensam karl på vårt jobb och han har det väl inte alltid så lätt men av honom verkar allting rinna som vattnet på en gås.

Var snälla mot varandra ett dåligt arbetsklimat vinner ingen på.
P och K

En låt...

Kolla in en underbar låt. Josh Groban

Sluta lägga världens elände på mina axlar...

Var på stan efter spinningen på StepIn. Det regnade rejält mycket och som vanligt hade slarvmaja inget paraply.
Utanför Cubus stod en kille och ett barn med två rosor i handen. När jag gick förbi så räckte han fram rosen till mig. "trevligt " tänkte jag en kille som delar ut rosor. Det följde ett kort med rosen dock och han var ganska ihärdig med att jag skulle läsa. Kontentan av kortet var att han hade en trafikskadad son som han inte kunde försörja och att han ville ha pengar av mig.
Jag blev ganska ställd men insåg att jag inte hade några lösa kontanter i fickan. Så jag förklarade så gott det gick att jag inte hade ett öre i kontanter på mig. Han verkade dock inte förstå. Jag lämnade snällt tillbaka blomman och visade mina tomma fickor.
När jag promenerade vidare mötte jag minst tio personer med rorsor i händerna, alla gick mot mig och sträckte ut dem och jag vände bort huvudet så gott det gick och småsprang därifrån med världens sämsta samvete.

Det hör till saken att jag förr brukade lämna pengar till tiggare, i STockholm har jag gått på hur många sagor som helst om tågbiljetter som försvunnit och barn som svälter. Dock gick gränsen en dag när jag träffade samma kille igen och han körde samma historia för mig. Han hette Stefan och var från Nyköping och jag känner fler som träffat honom. Då bestämde jag mig för att inte ge pengar till tiggare. Det är inte det att jag saknar empati och sympati. jag vet att det ibland inte finns andra utvägar. Men det är känslan att de lägger det på mig "vi lider och du ska rädda oss" Jag kan ju inte det, jag kan inte rädda dem, för vad går pengarna till? går de till att förbättra livet eller går de till droger, alkohol, cigaretter osv.
I stället har jag besstämt mig för att göra andra saker för världen, Vi källsorterar, vi har lågenergilampor, försöker att cykla och åka kollektivt när det går. Minst en gång i veckan stoppar jag några kronor i en bössa på stan och när jag är i kyrkan lägger jag alltid i kollekten. Vad mer kan jag göra? Jo självklart massvis. Det som jag faktiskt allvarligt överväger är fadderbarn, det kostar inte så mycket och det gör ändå lite gott.
Men ska jag ah dåligt samvete för att jag samtidigt vill handla tunikor på HM eller att jag hellre vill spara pengar till en semesterresa än att ge dem till en tiggare.

Vill bara ha..

Visst är den snygg, finns på HM och jag vill ha!

This is me..mvh EGO EJK

http://www.bloggportalen.se/blogportalimages/avatars/originals/4413.pngThis is me..för två år sedan. This

Vaknat sent

Idag planerade jag en morgonpromenad, tyävv blev det inte så då jag somnade om och sov alldeles förlänge. Nu är jag på väg till träningen. Ska till Stepin.
På Stepin kan man spinna, gymma eller cirkelträna. Jag är mest för spinning och gym, där avslöjas inte hur dålig koordination man har.
Har slarvat mycket med träningen pga. flytten, även varit rikitgt slarvig med maten och tyvärr  så märks det, men nu fr.om förra veckan så har jag börjat om och planen är att åtminstone omfördela kilona på ett snyggt sätt så att jag kan ha mina sommarkläder och använda bikini utan att folk tror att en strandad valross  har landat (obs! tyvärr inget skämt, ser inte klok ut).

Nå nu ska jag smita iväg till träningen!
P och K

mitt liv en sång...

Your Theme Song is Back in Black by AC/DC
"Back in black, I hit the sack,
I've been too long, I'm glad to be back"

Things sometimes get really crazy for you, and sometimes you have to get away from all the chaos.
But each time you stage your comeback, it's even better than the last!
What's Your Theme Song?
Stämmer kanske till viss del. målar gärna saker i svart.
testa du också!
P och K

städning med komplikationer

Jag börjar nog inse att jag är lat. Jag menar hur lång tid tar det att städa. ja det tar ju ganska lång tid faktiskt om man gör det orden´tligt. Jag gör det aldrig ordentligt. jag snabbar över och det ser ju rent ut i alla fall, men problemet är att i stället för att vara rent i två veckor så är det smutsigt på några dagar och jag msåte städa igen.
om jag istället städade ordentligt kanske jag inte behövde städa mer än 1gg/14.e dag t.ex.

Nåja nu är det gjort för den här gången nästa gång lovar jag att göra det ordentligt..
P och K

vuxen eller vad

vuxenpoäng kolla in dina vuxenpoäng. Jag fick att min riktiga ålder borde vara 38.1 måste bero på att jag är gift och ahr ett hus för ananrs är jag inte särsklit vuxen. jag glömmer ju jämt blommorna.
P och K

handlar noter på nätet

Igår ramlade jag över min drömsida.
Jag som inte är så bra på att ta noter och ackord har ganska stort behov av att andra gör det. Pga copyright och stim och sådant får man ju inte kopiera hur som helst (även om det ska erkännas att så görs av mig ibland, men inte nu längre, är hederlig samhällsmedborgare)
I alla fall totalt föll jag vöer denna sida och har idag köpt noter för 200kr. Jag vill  nämligen börja att spela in lite låtar med sång. (även om min sångröst lämnar  lite övrigt att önska)

Hittade en fin gångstig här på tunadal idag, gick uppåt i skogen och hamnade någonstans på landet på 50talet, ett par förfallna hus och gamla traktorer var allt som syntes annars var det bara orörd skog. Gick en bra bit upp på en gammal grusväg innan jag började inbilla mig att det kunde finnas Lodjur där.
vet inte om Lodjur anfaller flickor men beslutade mig för att inte chansa och vände tillbaka. I alla fall när jag gått en bit så jag skylten till "jaktskyttecentrum" . Insåg att risken att träffa på en jägare med onda avsikter var betydligt större än att ett lodjur skulle hoppa fram framför mig. Slutad med att jag gick emd ytterst snabba steg ner till stora vägen igen. Kollade mig om till höegr och vänster helt säker på att det lurade en våldtäktsman i varje buske.
anledningen till att de inte hoppade fram..tja ibland lönar det sig att inte vara så vacker. Antagligen skrämde mmitt bleka ansikte och fula röda sneakers bort dem fortare än kvickt.
när jag kom hem, bestämde jag mig dock för att pröva stigen i morgon igen. Jag behöver nog inte vara så rädd mitt på ljusa dagen.

Kolla in
www.notpoolen.com

Kyrkan endast för hycklare??

VIll bara notera en sak. Har varit på mässa idag. Är ingen fan på mässor men efetrsom jag är med i en kyrkokör ingår det att sjunga i kyrkan.
I alla fall, jag gillar inte det där med syndernas förlåtelse och att Gud förlåter oss, vem är Gud som kan säga att jag syndar?
Bara en liten tanke..
P och K

Tusentals tårar kvar...

varje år längtar jag lite till Maj..när äntligen Schlager em ska avgöras. I år var väl inget undantag men..jo jag har inte längtat riktigt lika mycket och inte hoppats lika mycket.
Det har blivit bättre på många sätt sedan när jag var liten och man knappt orkade se hela schlagerEM.

Nu är det folket som röstar, det måste ju innebära en viss förbättring och försäkran om att man röstar på bästa låt och inte på grannlandet (?????)

Jag gillar semifinalen, de lite sämre länderna har en chans att kvalificera och dessutom hinner vissa låtar växa lite innan den stora finalen.

innan semifinalernas tid, de sista åren efter järnridåns fall..var det alldeles för många finallåtar.

Två kvällar med underbara kläder och glitter och glamour.

Alla söta östatsgossar med vackra sångröster

Det som blivit dåligt är:

Förr fick ju inte vinnarlåtarna spelas förrän nån vecka innan Eurovision vilket innebär att man hann glömma dem emellan. Nu hörs låten varje dag många gånger. Uttjatad i längden.

Christer Björkman  (vill tillägga att jag älskade "i Morgon är en annan dag" ) vad är det med karln..har han storhetsvansinne, äger han världen? Schlager är knappast politik...han har ju för f-n inte gjort något för världsfreden eller klimatet. Kom tillbaka när du gjort det..:)

24Låtar är fortfarande 24låtar plus att det är 28låtar i semin, varav endast 10 går vidare.

40Länder, är inte det väldigt många och nu ska fler tas in, vilka då???

freaken och de slampiga, schlager ska vara glitter och glamour inte tanter inlindade i folie eller brudar som ser ut att höra hemma på en strippklubb.

nog från mig nu..
Njut av schlagern...heja The Ark




vill bara pusha för..

Om ni ska kolla in någon teater i sommar..kolla in Les Miserables i Sundsvall, kvartersteatern sätter upp den. Och min mans brorsbarn L är med och hon är riktigt duktig. Klicka er fram till Les Miserables.
http://www.kvartersteatern.nu/framset.html

Tankar om vad man kan göra i ett linneförråd....

Jag gjorde ju en lista på vad som skulle göras i huset i veckan. Tyvärr, inte lyckats hålla den fullt ut. Men jag kan åminstone idag kryssa av Linneförrådet.
Tyvärr rä det inte så stort att man kan krypa in i det men alla våra fina handdukar fick plats (tack för dem Mamma).

I natt var vi uppe till halvtre, jag slutade jobbet vid 23 och F hämtade mig i sedvanlig ordning. Nästa vecka tror jag att jag kan börja cykla, då borde det ha kommit lite värme här uppe i norr och kanske är det ljust till 23 då.
När jag kom hem så delade vi en flaska rött och lyssnade på musik. Mysigt.
Idag är det schlager, heja The Ark..men tyärr så tror jag inte att Europa förstår deras storhet.

I sommar ska jag äntligen få se dem, då de kommer till Gatufesten!

P ochK

Ejk...

Coolt eller....nja :)

Your Celebrity Sisters Are Jessica and Ashlee
Beautiful, feminine, and stylish.
Who care's if you're a bit of a daddy's girl?
Who Are Your Celebrity Sisters?

Hittade det här på en gammal klasskamrats blogg och kunde förståss inte låta bli att göra fastän jag sitter på jobbet.
fy..skäms..
I vilket fall..jag känner mig inte som varken Jessica eller Ashlee..mitt liv är knappast 7th heaven och Newlyweeds är längesedan..jag tror att jag tyvärrom jag är lik någon kändis är lik tråkiga Kronprinsessan Viktoria. Tränar och jobba i första hand.
P och K

Båtluffa i grekland...bara för rika romantiker?

Nu vill vi ut och resa.
Nu är huset köpt och vi har massor och göra, men vi har bestämt att i september då ska vi ge oss i väg.
Från början hade vi tänkt att åka och båtluffa i Grekland, t.ex på Kykladerna. Men vi har tyvärr insett at vår lilla budget just nu inte klarar av det. Därför har jag smetat iin mig i restresornas udnerbara värld. Restresor, eller sista minuten som det heter nu för tiden. Jag tittar och bläddrar och läser.
Så himla billigt men det mesta är tyvärr ospecat.
HAr hört en hel del berättelser om ospecade resor. KAckelackor och alkolholister på delade toaletter. Nej tack det vill vi inte vara med om.
Men gärna ett litet äventyr, fast det får inte vara farligt, bara lite lagom mysigt.
Vi får väl se,det praktiska i mig säger att det inte blir något av utan att vår resa  faller ut i sanden. Men jag hoppas och vi ska kämpa för attd et äntligen ska bli av.
Ananrs är det längsta vi rest tillsammans till Finland och då var det kallt och blåsigt på havet.

Pucko..eller bara lite korkad?

Läste en gammal Metro igår på jobbet. Där fanns en artikel om att polisen använder sig av något som kallas för ordningsboten. Det vill säga om man stör ordningen ska man typ straffas. Smart och bra...Människor som kissar offentligt har fått böter på plats. bra tycker jag, det är äckligt med människor som använder naturen som en stor toalett, men det kanske också är ett upprop mot samhället att det behövs fler gratis offentliga toaletter!
I alla fall det som jag lätt reagerade på var en tjej som hade kört för långsamt på motorvägen och fått böta.
Tydligen fattade hon inget, hon hade ju bara snackat i mobil och därför kört extra sakta. Men hallå..inte för att jag är något ljushuvud men en sak vet jag..man får inte köra för sakta på motrovägen, det är lika illa som att köra för fort. Man måste hålla rytmen. Sen en annan sak, vad var det där för ursäkt då...jag pratade i mobil och då körde jag sakta.
OK.det är tyvärr tillåtet att snacka i mobil när man kör bil men det borde ju inte vara det..när man kör bil måste uppmärksamheten vara på vägen, inte för att du själv kanske är en dålig bilförare men för att dina medtrafikanter är det!

Ja alltså hallå..hur många vet hur man kör i en rondell?? nä tänkte väl det!
P och K

Är inte den pyssliga typen

Försökte sätta upp gardiner idag, insåg när jag satt upp dem att de var typ fem meter för långa och måste klippas av.
Jag var på Hemtex igår, de hade rea och jag köpte världens finste gardiner, jag älskar nämligen att handla saker till hsuet, men sedan...äsch vad svårt det är att sätta upp det och få det på plats så att det blir snyggt. Jag går in för det med liv och lust men ofta blir det pannkaka och jag får börja om från början igen, så blev det tyvärr med gardinerna idag, jag satte som sagt uppd em och insåg att längd måttet var lite längre än jag trott.
Sagt och gjort, klippte av en del av gardinen för att göra en "fållkant" jag hämtade all lärdom från nätet ang. detta.
Ja, sen hade jag fått någon fixtape av Hemtex som bara var att stryka fast så slapp man det trista fållandet.
Det så helt vansinnigt ut, typ att jag slarvat extremt med sömnaden så nu blir det till att börja om och sy eländet i alla fall.
Svärmor har lovat att hjälpa mig med symaskin, men jag ahde ju så förtvivlat gärna velat klara något själv för en gångs skull.
Nåja i morgon kanske jag gör ett nytt försök och testar den där tejpen i alla fall.
Jag har också gjort ett schema för veckan, jag msåte verkligen börja att packa upp lådor nu, det går långsamt men vårt hem börjar i alla fall likna ett hem.

Saker jag ska göra i veckan:

Plocka in linneförrådet (ha jag har ett linneförråd *ler*)

Sätta upp resterande gardinstänger och gardiner (redan nu borde jag ha förtagit mig)

Skura duschen i källaren (allvarligt talat så är den skitäcklig urrk)

Börja packa upp våra böcker vilket innebär..att vi måste

sätta ihop vår hörnbokhylla Billy snarast

I helgen ska vi vara i trädgården, jag vill såga grenar och elda, men det lär väl sluta med att jag sorterar krukor och maken gör det roliga.

Aj..skrivet lugnt nu om ointressanta saker men det är skönt att få ner det på pränt

Dessutom ska jag börja träna i veckan och det är ett löfte jag tänker hålla
P och K




hits