De som försvann...

Hur kunde The Arks "the worrying kind" hamna överst på Digilistans årslista? var den verkligen den mest nerladdade låten detta året?
f och jag var helt säkra på att Riahnnas (stavas det så??) "Umbrella" skulle göra mos av alla andra låtar men den kom tvåa? tvåa?


(inte årets låt enligt mig, men väl intjatad)

(årets låt enligt mig)

Vi var på bio i kväll, värsta sockerfilmen " Förtrollad" med han från greys Anatomy blev det. Mysigt.
GOTT NYTT ÅR NU ALLESAMMANS

Nyårsklänningen med stort K

men hör ni, vad dålig jag blivit på att uppdatera bloggen. Den här veckan har jag jobbat varje dag och det märks verkligen därhemma.
Stökigt och ostädat, var rodet för dagen.
igår var jag på kappahl och köpte två klänningar. En svart halterneck som var lite för stor och därför blev en hemmaklänning. Sedan köpte jag nyårsklänningen, det blev en svart i år, med paljetter. Nu funderar jag på om jag ska satsa på guldskor elelr svarta skor till. Med tanke på att jag måste gå en bra bit på nyårsnatten, ligegr väl inget par av skorna bra till men samtidigt inte kan jag väl komma klumpande i kängorna när jag äntligen hittat en snygg klänning?

I kväll går första avsnittet av det som blivit mellandagstraditon för oss. Kommisarie Lynley hurra! jag jobbar ikväll så det blir perfekt att sjunka ner framför.

Playstation 3 inte bara för barn och pojkar,.

I går var vi och storshoppade, det blev en ny TV på Onoff och ett Playstation3 till F. Ska glatt erkänna att hiti´lld ahr jag spelat mest. F köpte ett spel till mig (ett barnspel) och jag spelar för glatta livet nu. Så skoj.

Nyår, ständig ångest.

Har en lätt ångest inför vad vi ska göra till nyår. vi ahr inte planerat något alls och F har fått föreställningen att jag ahr bestämt något nu. Hmmmm...
Har tre olika planer i alla fall men vet inte ännu vilken det ska bli.

Nu är det jul här i vårt hus.

Nu är det Jul och nu är Julen slut.
I söndags kom vi hem från skåne, vi startade tidigt på morgonen och var hemma strax efter kl. 17.00. Bra kört av vår lilla fina bil.
Vi hade faktiskt riktigt trevligt därhemma, julaftonsfirande på fredagen med all supergod julmat. På lördagen gick vi på restaurang tillsammans med Karin och Jesper som också var nere i Gualöv, så kul att träffa dem!
Vi fick jättefina julklappar av mamma, hon älskar att köpa presentkassar, så det blev en stor sådan packad med presentkort, handdukar, godis, sprit och jullotter.
Vi gav Mamma Galenskaparnas samlade filmverk och Allan fick lotter och Godis.
Till lillasyster hade vi köpt presentkort på Kicks och öronhängen.

I går, var det biltvätt på morgonen, vår älsklingsskrutt var så smutsig att man inte såg orginalfärgen. Sedan åkte vi och köpte blommor till svärmor. Halvtvå var det julmiddag, åh vad vi åt, gott, gott, gott. Fast egentligen jag gillar inte julmat så mycket. jag äter; skinka, Jansson, köttbullar, rostbiff, potatis och potatissallad, det är det jag stopapr i mig men det räcker, man blir mätt.
Sedan såg vi Kalle och sedan bar det av till Fs bror för julklappsutdelning och risalamalta ätning.

jag fick jättefina paket, alla sagan om ringen filmerna. en tavla av syskonbarnet, presentkort av lillasyster och en beautibag av syskonbarnen.
Det bästa var att jag köpt Bruce Springsteen biljetter till F 5/7 då ni då ska vi stå på Ullevi och bara njuta.
Sedan jobbade jag hela natten och  nu efter att ha sovit några timmar, sitter jag här på jobbet igen.

på väg.

Alldeles nyligen passerade vi äntligen Stockholm. På väg söder ut, hem till föräldrarna att fira jul. Vår lilla bil kämpar på. Han gör det bra, har nu orkat i 6 timmar. Men gud vad folk kör, just nu F skitsur eftersom en lastbil jör om en lastbil. Suck, det tar tid tid tid. Men det har vi i alla fall. Föräldrarna har fått veta att de inte ska vänta oss förrän i morgonbitti, det är bäst sådå slipper de oroa sig. Det gör de ändå.
Ha det så mysigt allesammans det tänker jag ha.


Städelistäd.

Idag har jag gjort saffranslängder, supergoda! Jag hittade receptet här
Gjorde även degen till vita pepparkakor men pga. missförstånd i receptet fick jag byta ut mald mandel mot mandelmassa, jag misstänker att jag kan få problem med detta men vi får se i morgon när jag ska baka ut dem.
Vi ska ha familjemiddag i morgon hemma hos oss.
Det blir inbakad fläskfile´, apelsinsås, hasselbackspotatis och sallad och sedan julfika.
F ska städa ikväll,  vi får väl se, misstänker att jag ska städa lite jag också i morgon.

Vackra vinterdagar.

Nu mår jag bättre, har varit på läkarbesök idag och till veckan ska jag göra ett jobbigt men tvunget ingrepp. Så är det, det känns inte kul men jag inser att jag inte har något val.
För övrigt, himmel så vackert det är ute nu. I förmiddags kom jag hem med bussen till TunaDal gick upp för kolvbacken och det var så vackert. Vita, rimfrostiga träd, alldeles vit snö och glittrande sol. Vad nöjd och lycklig jag kände mig just då att jag har fördelen att bo på ett sådant vackert område.

På söndag är det "julafton" med Fs familj, vi ska vara hemma oss hos och ni kan tro att jag har ågren för vad vi ska äta och hur mycket julsmyckande jag ska göra.
Jag ahr ju inte mått så bra de här två veckorna och inte orkat, riktigt, men i morgon ska jag ta tag i palneringen i alla fall. Troligen blir det ganska enkel mat och fika efteråt.
Vi ska sätta ut lite marschaller längs vår backe så man får lite julkänslor.
I morgon måste jag också skicka julklapp till lillasyster och skriva alla julkort, fy skäms på mig som inte gjort det.

ta hand om er själva

Det är jobbigt just nu Det är därför jag inte skriver något. Jag mår dåligt och orkar inget alls. Om några dagar hoppas jag att jag mår bättre. Då ska jag berätta vad det är som händer.
ta hand om er!

Tips om man köper hus som är placerat högt upp i en backe.

Vi har en backe upp till vårt hus. En backe som är ganska brant, eller ganska brant, det är dagens underdrift, den är rejält brant och det gäller att ta sats med bilen och köra på ganska fort upp för att inte fastna.
Som beknat har det snöat här uppe hos oss, och nu är det stor issmältning på gång vilket innebär att vår välskottade backe förvandlades till en iskana.
Idag har vi lagt ut 10kg salt i backen och hoppas att det ska räcka för att hjälpa till med smätlningen så att vi snart kan köra upp och parkera igen.

I alla fall mina tips är det här.
Skotta, som fan om det snöar, helst ända ner till barmarken.
Sanda, sanda, sanda
Flytta ditt hus till en platt åker om inget annat hjälper.
Jag älskar vårt hus, men jag önskar att det inte låg på en kulle, det önskar jag verkligen.

Trauma på morgonen.

Knäppt, gick och la mig 8.30 med ipoden i öronen, lyssnar på "Alla var där" , jag brukar alltid märka när jag slumrar, men inte idag, jag hörde 20minuter och somnade sedan tvärbums! Vaknade två timmar senare av att någon pratade högt i mina öron.  Fick totalpanik och flippade ut, drog och slet i öronsnäckorna innan jag fick ut dem ur öronen. Hittade sedan IPODen udner kudden och lyckades halvt sovande stänga av den.
Somande sedan tvärt och vaknade inte förrän 14.35 då jag tassade upp tvingade i mig mat och vätska.
kan väl tillägga att jag jobbade natten och det var därför det blev så.


Stöd från vänner...

jag har ett minne från Lucia på gymnasiet, jag gick ju musikgrenen och var förståss med i skolkören inför lucia. Jag minns att vi skulle sjunga "Nu tändas Tusen Juleljus"  i ett jättefint arr. solist och kör och med jättesnyggt pianokomp. Men i alla fall på kvällen när vi bytte om hörde jag några av killarna i kören säga.
" Solisten" (minns ej vem det var) sjunger som en ylande katt, hon har ju ingen fin sångröst. Men hon tror hon kan sjunga, det är det värsta.
Jag blev så arg, så jättearg, för jag tyckte verkligen att hon kunde sjunga och att hon hade en fantastisk sångröst, men jag sa inget, inget alls för det vågade jag inte. Men jag tänkte det att när hon sjöng försökte jag sända så mycket stöd som möjligt till henne.
I går, fick jag ganska sent veta att det blev jag som skulle sjunga solot i Nu tändas tusen juleljus (samma Arr, kan ni tänka er?) och jag kände åh nej! Åh Nej! För jag ahr verkligen ingen fin sångröst, den är gräslig och alla andra duktiga körsångare vad ska de tänka?
Men när vi övat, var det någon som sa det lät vackert.
Jag fick i alla fall en nick av Kersti efter konserten och det tar jag som att det var godkänt.
och min man sa: jag blev nervös när du steg fram, mend et var inte falskt i alla fall. tack min älskling.
Men jag vill aldrig mer sjunga för så många människor igen ensam.

Men det jag skulle komma till var, att emdan jag sjöng, kände jag hur min kör stöttade mig, de bar fram mig och jag tänkte det spelar ingen roll hur det går för de stöttar mig i alla fall.

Dagens låt


Solist, jag???

Vilken mysig helg, och fantastisk dag det var igår.
I lördags, åkte vi tidigt i väg för att hinna med IKEA och Birsta City innan alla andra i stan vaknat. Det var skönt, vi var från IKEA redan kl. 12.25 och då hade vi hunnit köpa julklappar till barnen i familjen + IKEAgrejer.
Sedan åkte vi hem och städade och satte upp ljusstakarna. På kvällen var vi trötta så då blev det god mat och ett glas vin innan vi myste och sov för hela slanten.
kl. 08 steg jag upp på söndagen för att hinna i ordning inför adventsgudtjänsten. dusch, linser och smink på och 9.30 var man pigg som en lärka i kyrkan.
En tråkig sak M, som är mitt stöd och klippan i sopranstämman var hes och kunde inte sjunga, oj oj vad jag saknade henne! Men det blev fint i alla fall, iår höll de dessutom gudtjänsten kort och bra, mycket tacksam för detta.
Kl. 12.30 hämtade F mig, vi åkte till blomsteraffären och köpte en adventsblomma till svärmor, sedan blev det gröt och skinka hos Svärmor och Svärfar uppe på berget. Hela familjen tillsammans. Vi beslutade också om julklappar och dylikt innan J (sävgerskan) och jag fick skjuts av maken ner till kyrkan för nästa konsert.
Det var rep hela eftermiddagen innan för adventskonserten med Madrigalkören, Samklang och Canora.
En jobbig grej, jag fick sjunga solo, huvva, huvva!

Det var dock en mysig konsert och när jag tumlade i säng vid 22tiden var jag ytterst nöjd med min dag trots allt.

hits