Snöskotterskan.

Idag har jag skottat snö, banne mig. hela bcken upp och gårdplanen. gjorde en liten gång till förrådet också.
Börjar känna av axlarna nu, det var ju en ovanlig rörelse för mig. Men nu lär det bli en vana så länge det är snö.



(bild: www.norrtalje.se)

Har den här låten spelats i varenda tvserier senaste månaden eller vad?? Dagens låt i alla fall


Skuggor ur det förflutna

Väcktes av telefonen i morse.

- Hej det här är I.S från kalmar lasarett.
-Va?
- Jo jag sa att jag hette I.S och ringer från Kalmar
Vi pratades vid för ett tag sedan.
Jo, snare för 1½ år sedan, när jag skulle skriva under ett papper som kommit bort.
I alla fall meddelade damen på klingande kalmaritiska att hon skulle lägga ner mina papper i källaren nu och därför undrade om jag hade alla kopior på mina anställningsbevis.
Jag bläddrade igenom arkivet förståss, haha...jag vet var papprena ligger men det är också allt. Men eftersom jag hade fyra anställningsbevis från kalmar så insåg att jag borde ha alla pappren.
- Då lär vi inte höra av varandra mer, sa IS och lät lite ledsen.
Jag känner mig dämpad, en era har gått i graven. Numera är jag bara kommunsköterskan Johanna I sundsvall. Ingen vet ens om att jag jobbat i kalmar (förutom min gamla chef) om jag inte berättar om det själv.

Återigen tänker jag med lite nostalgi tillbaka på min gamla arbetsplats, på alla fina människor jag ahde priviligiet att lära känna. Jag är tacksam för det! Ofta har jag i mitt nya jobb, nytta av den kunskap jag fick där och det är jag också tacksam för.

Igår var det julbord med mina nya arbetskamrater, jag börjar inse att de nu räknar mig som en i gänget, även om det ibland kommer frågor om min anställning. Jag och en annan kollega är ju egentligen anställda på korttidsenheten, men är inlånade och som det ser ut lär det bli permament inlåning för vad ska de med oss på korttidsenheten om inte det händer något akut. I somras t.ex utnyttjade de oss till fullo.
Tanken var ju att det skulle bli tre nattsyrror varav en skulle vara på Lindgården, därför anställdes vi under dessa former, men det skjuts upp och skjuts upp. Nu är dock det nya budet att något ska hända, berdskapstjänsterna ska plockas bort och då måste det bli en nattsyrra till, så enkelt är det.


Ladda din IPOD med lök?

Fick höra en lustig grej idag. Lyssnade på Mix Megapol på eftermiddagen och killen som pratade berättade hur man skulle ladda sin IPOD med läsk och en lök.
Helt sanslöst tänkte jag, men i alla fall så här gör man.
Man lägger en lök i energidryck. Sedan fäster man USB kontakten i löken och laddar.
Tyvärr han jag inte höra om de funkade. Men är det någon som vet så berätta gärna för mig. Är nyfiken.
Men jag ska inte pröva med min lilla IPOD, vill inte förstöra älsklingen.

Hålla hand i biomörkret..

Vi var på Matine i eftermiddags och såg Heartbbreak Kid, överraskande, rolig film. Lite tänkvärd också. Jag gillar Ben Stillre, han är rolig på ett lite knäppt sätt.
Annars har väl inte allt för mycket gjorts idag. kom hem vid 07.30 Somnade vid 8 och sov till 9 då telefonen väckte oss. Svärfar, snälla alla är inte lika morgonpigga som du. När F lämnat huset sov jag ytterliggare två timmar och  sedan dess har jag varit vaken. Ja ska jobba i natt.
Nu lagar jag mat, ugnsmat är bäst, ska bli kyckling i ugn, grönsaker, ris och sås. Jag äter bara lite ris och GIar min mat. : )
Dörren är äntligen klar, slipat, och målat sista varvet, nu har jag två dörrar kvar, ska börja med den ena i morgon.
På Måndag bär det av till IKEA när jag vaknar, ska köpa presentkort, blommor och grönkål. Jag hoppas att det finns grönkål här i Norrland annars är jag illa ute.

Nu så snart ringer klockan, det är dags att gå upp till köket och slå på risevattnet.
P och K


Blomsterkvat...eländes elände.

Oj oj. Det här med att samla in till blomma var inte helt smärtfritt i en grupp där vissa sår tydligen blöder. Inte kosntigt de lade uppdraget på mig som inte vet och kan något. Känner mig så dum nu. Tack så himla mycket för det.
Nåja jag ska köpa blomeländet men jag ska också tala om för dem som la på mig uppdraget att nästa gång samlar jag hellre in till något frivilligt.
Vi var på CityG och handlade till middagen ikväll, blev het Pizza, ganska ok faktiskt. Sov sedan en stund innan nattens arbete och nu är det 6timmar kvar tills jag får dansa hem.

Skulle gått på BP idag men pga mycket träningsvärk, blev det proemand. På söndag kväll blir det BodyPump, laddar redan.
Funderar på nyår, vill överraska älsklingen lite, kanskka jag boka hotellrum någonstans men inte säga något förrän på dagen eller bara ta med honom dit. Vill göra något romantiskt, är så dålig på det.

Dagens låt..i annan tappning


Vem i hela världen???

i förgår gick en konsert med Justin Timberlake på Tv400 och gissa vem som lyckades spela in den. Just det. Jag.
Han är banne mig den snyggaste mannen på jorden. Det har jag väl sagt förut?
Nå min man är också fin, han tror inte det själv, men jag blir alldeles varm bara jag tittar på honom, vem i hela världen har så vackra blåa ögon, vem har så breda axlar och mjukt hår?


(Bild:
www.plazakvinna.com)


dagens låt


Keep it Cold.

Har huvudet fullt av spansk text med tanke på nästa söndags konsert, lyddnasr och lyssnar på texterna och ju mer jag hör ju vackrare blir de. har ni möjlighet någongång, gå och lyssna på en latinamerikans mässa som heter "Navidad Noestra" och bor du i Sundsvall kl. 18 börjar konserten i GAKyrkan.
Det kommer att bli häftigt.

Fortfarande händer inget som jag vill ska hända. Berättade i alla fall för F i går, han blev tankfull men vi ska hålla oss kalla ett tag i alla fall. Troligen är det någon rubbning för att jag knappt äter något nu förtiden.
Idag ska jag göra fisk till middag i alla fall, fick recept av en på jobbet och ska testa idag. Nu måste jag slippa och måla dörren igen, snart är den faktiskt ok. Till helgen är den klar och då får börja med nästa. Om vi har tur och jag jobabr på så är det kanske klart innan jul.

UIdag är det plusgrader, snön börjar smälta bort. tråkigt, bättre när den ligger och det är kärvt, då är det inte så halt. Nu är det bara halkigt och tråkigt. Me don´t like.

spoisa, spoisa

Sov till 12 idag, var på bodypump i eftermiddags, så skönt : )
Nu har vi sett en film och ska väl snart sova. Lat kväll, jag fick träna att göra i vinterlag medan F talade i telefon på väg hem från affären.


:) The total Bitch is in town.

Apropå inget, jobbar i natt. Planen i morgon är att sova och sedan gå på ett BodyPump Pass behöver lite skön, tung känsla i kroppen.
Misstänker att det kommer vara svårt att komma iväg i morgon men jag ska banne mig Peppa mig själv som en galning. Jag för inte slöa till nu. förra veckans illamående ledde till att jag tapapde ett par kilo coh eftersom mitt godisätande nu minskat betydligt fortsätter viktmnedgången den här veckan. Så skönt. Vill inte bli smal, bara få tillbaka formen från Kalmartiden, alla "bilkilo" jag lagt på mig det här senaste året är inte kul.

I kväll när jag kom till jobbet åkte jag på att samla in pengar till blomma åt chefen, försökte slippa men de övertalade mig. Huvva jag vill inte köper alltid fel och så får man inte in pengar av alla. Nu har jag docks skickat stränga mail till alla och meddelat att de som vill att jag ska lägga ut får meddela det annars lägger jag inte ut en spänn. F och Jag är ungt par emd hus vi har inte råd att lägga ut pengar åt folk som tjänar mer än oss. punkt och slut.

Kände mig som total bitch och det är jag väl också. : )

fuskar med sanningen ibland

Något är på gång med min kropp. Har spänningar i vissa delar av kroppen och väntar på något som inte vill komma.
I förra veckan mådde jag så illa varje dag och kunde inte äta, det ahr lättat något men fortfarande finns det där.
Därför misstänekr jag något, jag hoppas min väntan ska vara över och samtidigt vill jag inte det. Verkar det kryptiskt? det är inget emot vad det är.
Jag fuskade lite med sanningen för F ikväll, han frågade om det var på G och jag sa att det kommer idag enl. mina beräkningar"
Sanningen är att det är några dagar sent. Tusan också vet inte vem jag ska berätta för som kan hjälpa mig. Men nu har jag i alla fall fått skriva några kryptiska meningar här på bloggen och en liten sten får lätta en stund i alla fall. För jag tror faktiskt att några av er förstår vad jag syftar på.

dagens låt.


Julklappstugg

igår var det övning med storkören inför första advent. Det lät riktigt bra stundvis, men absolut inte vår förtjänst, vår kör var sämst förberedd ahde inte ens fått alla noter, det kändes sådär, dessutom ska vi först själva sjunga i kyrkan kl. 11 på 1.a Advent så jag fattar inte hur vi ska hinna repetera in allt. Men det ska väl gå på något sätt.


Träffade svägerskan på kören igår, hon föreslog att vi skulle byta julklappar även vi vuxna i familjen. Det tycker jag låter bra, älskar att få julklappar.
Har istort sett bestämt vad jag ska köpa till Mamma, men tyvärr resten av inköpen 'är blanka. Till Tisdag måste jag dessutom köpa en till jobbet. Då blir det julfest och fest hela dagen.
De här ska jag köpa till.

F (såklart, men vet inte iår vad det ska bli)
Allan (trissisar som vanligt)
Mamma (biljett till Rod Stewart)
L och L som är Fs stora syskonbarn
Lilla bebben (som inte är så liten längre)
1 presentkort att byta med någon i familjen
Jeanette
Anna?
Systeryster
Karin och Jesper


dagens låt...hmmm


Brandvägg.

Har lite knäppt schema just nu. gick av i fredags morse efter två nätter, jobbade kväll i går, jobbar natten i natt är ledig morgon natt och jobbar sedan tisdag natt. Det tröttar ut mig, det smartaste är ju att inte vända tillbaka dygnet men det är svårt de.
I morse tog vi en promenad här på Tunadal, det var kallt men skönt, gick upp mot skogen, ett tag var det så stilla att man väntade sig se små älgar och björnar springa runt och pussas och umgås. Men vi bor ju vid ett jaktcentrum så ganska snart dundrade en jeeep förbi oss och kort därefter smällde de första skotten.
Gillar inte jägare, men inser att de behövs för balansen i naturen.
Sedan kom vi hem och slipade på dören och lade ett sista lager spackel, nu har precis det lagret torkat och jag ahr slipat ännu en gång i morgon ska eländet målas och sedan hoppas jag att vi kan sätta upp den ev. på Tisdag.
Gjorde en ganska god wok i kväll till middag emd kyckling och svamp, starkt men gott!

Vi såg en halvdålig film igår kväll som heter Taking Lives med Angelina Jolie bl.a den går på TV3 ikväll.- Klart sevärd om du vill bli frustrerad över hur dumma poliser kan vara.

Onödigt vetande

Hittade det här i min favvoblogg och tänkte, tja det här vill jag också göra. : )
1) VAD GJORDE DU FÖR 10 ÅR SEN?

16år, osäker på det mesta, gick på gymnasiet i Sölvesborg, ett program med musikinriktning.

2) VAD GJORDE DU FÖR 1 ÅR SEN?
Jobbade som f-n på mitt gamla jobb, försökte lära mig det Norrländska väglaget.
3) FEM SNACKS DU GILLAR.
mörk choklad, nötter, sura godisar, sura godisar och sura godisar.
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL.
Med tanke på att det mesta i kören tränas i utantill, blir det många men;
Annars kan jag: Utan dina Andetag
The rose
Gabriellas sång (men be mig inte sjunga den, du lär ångra dig)
Husvagnslåten (dock lite ringrostig)
för kärlekens skull


5) VAD SKULLE DU GÖRA OM DU VAR MILJONÄR?
Renovera köket, duschrummet och toaletten, starta en fond för sjuka barn, köpa en bra bil (som klarar vår backe)
definitivt fortsätta att jobba men kanske välja att åka bort och jobba på obetald semester (t.ex på varma soliga ställen)
6) FEM DÅLIGA VANOR!
Dålig på att vara social
Latar mig gärna.
Envis (på dumt sätt)
Vet inte var jag ska göra hän mina händer (ofta)
byter dialekt

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA.
Mysa
Sjunga och spela
pyssla med datorn
umgås med folk jag gillar
shoppa
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KÖPA ELLER KLÄ DEJ I.
kort kjol
jeans för flera tusen (om de inte satt väldigt snyggt, eller nja)
mysbyxor med muddar
byxor med häng
kättingar

9) FEM FAVORITSAKER.
Min dator
Min IPOD
Vårt hus
Mitt elpiano
Alla böcker


10) UTMANA FEM PERSONER.
Alla som läser min blogg men skicka en länk till mig så jag får läsa.

Astrid släng dig i väggen.

I morse vaknade man tidigt med föresatsen att springa ner till brevlådan och hämta dagens ST för att lösa melodikrysset. Tittade dock ut på snön, såg diset och valde att sova ett tag till istälelt.
Föresten var det inget kul melodikryss det lilla jag hörde, hur kul är 100% Atsrid Lindgren, jag vill ah blandningen jag.

obehaglig händelse på macke D

Har varit trött, trött på allt och inte orkat blogga men nu känner jag mig på G igen.
var med om en helknäpp sak häromkvällen, som jag tidigare inte tänkt på men som hänt ganska ofta.
Vi var på MCD F och jag, skulle jobba så jag orkade inte laga mat. (vilket ju är ovanligt : )
När vi skulle gå och jag stod och plockade med grejerna vid bordet kom det en tjej med matbricka och skulle sätta sig. Hon valde bordet brevid vårt och blängde irriterat och nästan knuffade sig förbi´mig när jag  fumlade med min handväska och brickan.
Sedan när vi gått såg vi hur hon bytte bord och satte sig vid bordet vi haft.
Då vill jag tillägga, det var tomt i restaurangen, så det var ingen platsbrist.

Alltså vad hade hon för problem, kände mig illa berörd.  Mina teorier är: 

Hon lite sjuk och blvit besatt av mig/min man och ville sitta vid vårt bord.

Hon var frusen om rumpan och såg att jag hade en stor rumpa som säkert värmt upp stolen.

Hon hade gömt något under bordet vid sitt förra besök (förslagsvis en gammal big Mac)

Hon var en sur brud som ville mucka gräl och därför trängde sig fram till vårat bord.

I alla fall, fånigt att iriitera sig men jag kände mig illa beörd och tyckte det var riktigt obehagligt
.


(Bild: mobilblogg.nu/Toorsten)


IQ fiskmås?, nej faktiskt inte

Namn: Emma J Sundqvist
Ditt totalresultat:
123
Resultatkategori: Hög
Grattis till fullföljandet av IV-testet.
Klicka på "Skriv ut" i din browser, om du vill spara ditt testresultat.
 
Totalresultat
 
  

    

kort uppdatering

Jobbade i natt, tufft fick faktiskt en hel del att göra redan från början av kvällen. Men natten gick fort och det var bra. Sedan åkte jag direkt till StepIN cyklkade och körde crosstrainern och styrketränade lite innan jag tog bussen hem för att sova. Nu är jag på språng på väg till kören.
I morgon på min lediga dag blir det städa, träna och slipa dörr för hela slanten.

Puss och kram

Hej och hå. Igår blev det två rätters middag, vin och driknar. Slutade på toalettgolvet för en viss person. Idag har jag lyckats peta i mig en fjärdels hamburgare och 2L dricka. men på det hela mår jag bra, solen har skint, min nya dator är här och MAC är såld till en lycklig människa. Kan det bli bättre?
P och K


Funderingar inför helgen.

Hmmm...planerar som en galning för helgen. Det är så mycket jag vill hinna med. Dörr nr 3 målas nu, tyvärr är den lite knivig då den var insparkad. Svärfar och F har isolerat och spacklat den men det kommer inte att bli jättebra.
På fredag har jag bestämt att vi ska äta trerätters, lite fundersam bara eftersom jag äter GI men jag tror jag har en bra plan.
Sedan måste jag sy upp gardiner. Vi har jättefula gardiner i vardagsrummet som jag ska byta ut motuperfina vita Linnegardiner men jag måste sy upp dem. Därför ska jag i morgon köpa tråd till min lilla Tråcklamaskin.


Dagens låt...en sorgsen en men jag är glad!


Nu är man på jobbet dårå.- )

Det blev en tripp runt stan för F och mig. vi började på Expert för att kolla in Tvapparater och sedan fortsatte vi ut till Birsta och kollade in OnOFF hittade en bra plattTv som vi kanske inhandlar efter jul. Sedan stormade vi in på IKEA och köpte, CD-hylla, Datorbord och en hylla till stereon. Nu börjar det bli ordning i lilla hemmet. Vi gick också och kollade in lite grejor vi ska köpa nästa år, bland anant ett vitrinskåp och ett nytt matbord.
Vi åkte på stan och köpte en dator till mig på Phonehouse så nu ska jag svika min MAC. Det var faktiskt ett riktigt bra erbjudande, en bärbar dator med trådlöst bredband för 299kr i månaden i 24månader. Så nu ska jag försöka sälja MACEN Den är ju helt ny så jag hoppas att jag kan få några kronor för den.
Vi åt på MAX eftersom jag numera äter GI funkar det bra på MAX de har en hyfsat god Lowcarb Burgare, och med vinegrettesallad tills å blir det perfekt.




(bild: itgatevn.com.vn)


(bild: nicdanforth.com)


(bild ikea.com)

Spännande och obehagligt.

Kolla in det här. aftonbladet.se Så här går det till i Norrland, 5 km från mitt hem, vill du läsa mer kolla in Sundsdvallstidning.

IKEA eller säng

Dagen började bra. F är ledig idag! Tyvärr är inte jag det men vi har några timmar tillsammans nu och det känns bra!
Ska försöka att åka till IKEA men misstänker att det är vansinnnigt mycket folk där på sista höstlovsdagen så kanske vi passar det och stannar hemma i sängen istället.

dagens låt...älskar den här låten...


Bus eller godis...duger det med morötter?

Måste jag ha godis hemma i helgen, hur många ungar tänker gå ut och leka bus eller godis?
Nåja hos oss kör vi GI nu och då finns det inget godis men de kan få morötter för det har jag i massvis.


(http://hem.passagen.se/ujs/halloween.html)

Funderingar.

Funderingar, funderar har lite tråkigt på jobbet. Lugnt, jag vill ha action varför kan det inte vara det?
Jag funderar på att söka tjänstledigt ett tag och åka och jobba någon annanstans.
Kanske till Stockholm...hmmm bara funderar.

dagens låt...


Be om uppskov av snöyra...

Började dagen med sovmorgon idag. Tog en promenad och vittjade brevlådan, hade fått Spiderman 3 bara för att jag glömt att avbeställa på Enjoy. Ska gå ur detta elände snarast.
Blev dock glad för SpiderMan 3 tills jag insåg att älsklingen precis köpt den på Statoil. (åhhh...)
Sedan diskade jag, bäddade, plockade tvätt och fixade lite. testade att spela några kör noter på pianot, vi ska sjunga "jul, jul strålande jul" den är min favvo jullåt alla kategorier och så himla vackert i kör.

Innan jobbet nu så gick F och jag på Ryggis, varvet tog ca 22minuter och det var kallt men ändå skönt att gå.
Vi har bestämt att köra bil ner till Skåne i jul med anledning av att jag var försent ute med biljetterna 2biljetter toR blir ca 4000 för oss båda.
Var snäll och be för torra vägar fram till 24/12.

hits