DAG I BILDER.

I morse när vi vaknade var det fruset vinterlansskap ute.
Jag känner mig inte helt pigg, temp på 38 och mår så där halvrisigt.
Skjutsade i alla fall älsklingen till jobbet och åkte sedan till Birsta för att handla present till en som slutar på jobbet.
Sedan blev det IKEA innan jag for hem. Jag handlade mysiga vårgaridner och nya fönsterlampor i morgon ska jag ägna mig åt lite allmän uppiffning av hemmet.

Jag gjorde ett kort åt henne som slutar också, blev väl sådär, men eftersom jag inte har något alternativ får jag ge det till henne.,



(så här blev kuvertet)


(själva kortet)



(vårt hus i vinterskrud,) Tyvärr gör inte bilden det rättvisa men det ar otroligt vackert här i dag på min prommenadis.Vi avslutade dagen emd ärtsoppa och pannkakor hemma hos svärmor och svärfar, gott och nu är jag mätt.

Inget är heligt, allt finns kvar.

Inget är heligt längre, man fuskar i "Vi i femman"
Alltså "vi i femman" det var min dröm under låg och mellanstadiet, i min klass skulle jag definitivt bli uttagen, jag var smart och mest allmänbildad. Men jag skulle behöva kompletteras med en sportnörd och ett mattesnille, sedan skulle vi varit det perfekta laget, ingen skulle kunna klå oss.
Den drömmen varade till femteklass, när vi inte ens var med och kvalade eftersom vår mellanstadielärare inte gillade vi i femman. Nu minss jag inte varför men han uttalade sig otroligt nedlåtande över de klasser i Bromölla Kommun som försökte vara med. Så jag antar att han tyckte att vi inte hade någon chans.
Jag var ett missförstått geni redan på den tiden.,

Idag har jag tvättat och städat, usch vad snabbt vi stökar till, städaandet bestod mest i att slänga saker och diska. I morgon ska jag damsuga och skura golven.
En annan sak jag ska göra i morgon är att åka till IKEA och Birsta City. JAg ska köpa en present till en arbetskamrat som slutar (väldigt trist att hon slutar, jag kommer att sakna henne mycket).
Då kan jag i alla fall passa på att smita in på Panduro och gå och drömma om att jag är fingerfärdig och klarar av att göra alla avancerade pysselgrejer som finns där (not!).
På fredag ska vi gå på Stadshuset med jobbet på AfterWOrk
I helgen jobbar jag och på onsdag kommer Anna och fikar här hemma. Då måste jag städa igen!

Någon som har tips på god fika? Jag funderar på att göra ámerikanska pannkakaor som jag lärde mig att göra i Kalmar av en tjej på jobbet där.

(bild lånad från sandrassida.dinstudio.se)


De här gillade lillsyrran, medan vi andra slösade bort våra liv på Back Street Boys och andra ttråkisar


Orginalet vs kopian


(kopian)

(orginalet)

Hur många minns det här då? Jag känner mig urgammal när jag inser att småtjejerna nuförtiden tror att Danny Soduko och Erik inte skrivit eller var först med att sjunga denna underbara låt. Vem gillade ni bäst?
Jag gillade def. Bryan Adams bäst, faktum är att jag till och emd hade plasch på vägen med Bryan på när jag var typ tolv. Det var långt innan Kent och Winerbäck det, på den tiden när Bryan Adams gjorde alla filmlåtar och näst efter honom gilalde jag Vikingarna (jo det är sant, och så pinsamt så)
Sedan växkte jag dock i från det och blev TT fan, medan de flesta av mina bästsiar hellre gillade BSB.
Min syrra som inte var som andra gillade Nsync och The Moffats om någon vet vilka de är.

Den här låten gjordes ju till de tre Musketörerna, min favvomusket var absolut Kiefer Sutherland, alla andra gillade Charlie Sheen.

medan du sov.

En ny dag är här. Allting känns ljusare på morgonen. Men nu väntar jag faktiskt på att få gå hem och sova, nu är kl. halvsju, det lär ju inte hända så mycket mer här. Dagsköterskorna börjar dyka upp på boende, de läser sina fax och ev. ringer de oss för att få förtydligande. Sedan får vi slå av telefonen och gå hem och jag kan knappt vänta. Men samtidigt känns det som om stegen ut till bilen och sedan hemma uppför backen är tunga och svåra. Men så skönt när jag ligger i sängen och myser äntligen, äntligen.

farligt i sundsvall???

Kolla här det är farligt att bo i Sundsvall, de till och med skjuter sönder elstationerna.
Idag är det halt, så akta er ni som är ute på vägarna kör försiktigt, det tänker jag göra.

Älsklingen fortfarande sjuk och förbaskat krävande... : ) men puss på dig! och hopaps du snart blir frisk!

Lite lycka kanske?

Bry er inte om mig jag tycker bara synd om mig själv.
jag har det så bra, bättre än jag helt klart förtjänar. '¨

jag har en underbar man
Två familjer
ett hus som är så fint så
ett jobb jag gillar
fina vänner
vad mer kan man begära?

Tappar och istappar.

En obehaglig sak hände idag. Jag börjar inse att jag inte mår bra. Nu när stressen från sommaren lagt sig. Så hände det där nu i julas och faktum är att när det var över då i julas mådde jag bra. Men nu kommer det över mig varje dag och speciellt idag när vi firade en 1års dag då började jag att tänka igen.

Två gånger har jag tappat kontrollen nu, jag skriker rakt ut för att det gör så ont, när jag skrikit klart och gråtit en stund så lättar det. Jag försöker tänka på det förnuftiga inte på känslan.
Snälla om det finns någon därute hjälp mig igenom för jag vet inte om jag klarar det här just nu.

( det jag skriver här, ska stanna här på bloggen, det här är mitt andningshål just nu)


1års fest.

Varit på 1års kalas idag. Fs söta lilla syskonbarn blev 1år, tiden går så fort så fort.
Jag var på Birsta på förmiddagen när jag vaknat och köpte ett tåg som spelade musik och ett lodjur. Egentligen ahde jag inte tänkt köpa lodjuret men det var så fint och hon blev så glad så glad.
f var sjuk så jag fick åka själv, men nu känns det inte så konsigt längre förr, kändes det väl lite som om jag inte hörde hemma i familjen men jag gör ju det.


(bild från belindasdesign.se)

Saker som jag gör gång på gång men ångrar innerligt att jag gör.


Det händer faktiskt att jag gör saker som medan jag gör dem, tänker jag: om jag klarar mig ifrån det här ska jag aldrig göra så här igen.

När jag kör bil på natten, låter bli att kolla döda vinkeln i rondeller och utfarter. Livsfarligt och idiotikst men jag upprepar det gång på gång. Ni vet, tanken; det brukar aldrig hända något ligger mig närmre än, "oj ska nog vara lite uppmärksam här"

Jag kör 70 på en sträcka där det är 50, det är en sådan dum, vägsträcka, raksträcka, klar sikt åt alla håll, varför är det 50 där? I alla fall när jag kommer fram till 70skyltarna inser jag att jag borde hållt 50 då ångrar jag mig och tänker; Om inga poliser står här i dag och jag klarar mig undan böter ska jag hädanefter hålla 50 på denna sträcka, jämt"  Men självklart, nästa gång kör jag 70 igen för då har jag glömt den där ångestfyllda, kvalmiga och skamsna känslan som infinner sig när jag inser att jag gör fel och kan åka fast.

Jag tänker att jag ska ringa till min syster, men lyckas förtränga det, när hon sedan ringer mig lovar jag att nästa gång är det jag som ska ringa. Tror ni jag gör det? Att hon står ut med mig?

Jag låter bli att kolla upp fakta ordentligt utangår på vad jag tror och meddelar även min omgivning detta, pinsamt när det uppdagas att jag har fel (ska dock tillägga att oftas har jag inte fel) Detta är faktiskt också en sak jag blivit bättre på.

Jag ger telefonförsäljare så lama ursäkter till varför jag inte vill ha en vara att de snart ringer igen och försöker sälja samma vara, så fortsätter det tills jag meddelar att jag avlidit, då brukar de sluta ringa.

jag skäller ut fel telefonförsäljare, tar mod till mig och biter ifrån och får en ledsen och snopen röst i örat som ger mig så dåligt samvete att jag köper deras vara eller går med i deras undersökning.

Är det fler som är sådana, som gör så dumma saker som jag, jag lovar härmed bot och bättring och framförallt ska jag ringa min lillasyster oftare än vad jag gör. förlåt allra sötaste syster för att du har en sådan dum och lat storasyster som hellre får samtal än ringer dem själv.


Lite skoj..sagan om ringen.



I helgen som gick såg vi äntligen alla "härskarringen" filmerna. Ja vi började med sagan om ringen och jobbade oss framåt. Framförallt så älskar jag scenen i gruvorna där trollkarlen slåss mot en varelse från udnerjorden och störtar i djupet. Känslorna och musiken är så stark att man går sönder. Om ni inte har sett dessa underbara filmer, se dem och nej man behöver inte ha läst böckerna.
Den här scenen som jag har länkat här är något som F skrattar gott åt.

Pysslings pysslare.

Nu, nu får jag faktiskt skärpa mig. Varit ledig en hel vecka och inte orkat få fram händerna till tangentbordet och skriva ens en liten rad om min vecka.
Jag kan i alla fall att jag i tisdags åkte till Panduro (denna underbara affär) och köpte pysselgrejer, sedan satte jag ihop ett ganska fint (lite taffligt) födelsedagskort till svärmor. Blev faktiskt ganska uppskattat. Jag gillar att pyssla. Åh så kul, jag är en pysslare,

prenumeration på sand?

Hahaha
Ni skulle sett mig i gårkväll. Jag kikade misstänktsamt ut på uppfarten och sa till F " det ser lite halt ut"
Nejdå, inte alls sa han.
Jag trampade ut och upptäckte med en gång att halt var årets underdrift, såpa var snarare ordet som beskriver våran uppfart.
Pga. lathet och pengabrist har vi inte varit och införskaffat väl behövligt sand och salt.
Alltså smög Ejk krampaktigt längs husväggen och vad gör man när den tar slut? jag hittade små snöfläckar att sätta fötterna på men även de var hala. Slutade med en bits kanaåkning på rumpan innan jag hittade mark med fäste.
Vad jag längtar efter våren, eller om så vill ett rejält snöfall 5minusgrader resten av vintern, sedan snabb islossning så backen blir fri från is.
Nu har jag i alla fall fått tips från arbetskamraten om ett sandbolag där man kan prenumerera på sand, det är säkert något för mig.

Nu ska jag snart hem, sova några timmar, innan jag tassar upp duschar äter och planerar kvällens bestyr.

nattjobb är inte riktigt som andra jobb.

I morse tog jag mig faktiskt upp. Ryckte till i min krage och steg upp 06.00 och åkte och simmade. Så otroligt sköt med simningen, jag är förvisso långsam emn trettio längder på 45 minuter är jag faktikst nöjd med.
I natt är det jobb som gäller så nu har jag laddat emd skön sovstund och kycklingwok. F är sjuk så han är lite gnällig men det får han väl vara, jobbigt att vara sjuk förståss.
Sen är han lite sur också för att jag när jag går av på fredag morgon har 7dagar ledigt. Lätt orättvist, men ja jag jobabr nästan lika många timmar som honom i alla fall men som många andra så anser han att nattjobb inte är riktigt jobb.

God natt...

Snö. snö. snö. nu har det snöat massvis och det ska fortsätta hela natten, vi önsade oss lite snö till backen men nu blir det i alla fall till att skotta i morgon.
Jobbar, fullt ös några timmar, men nu är det lugnt, tyst och stilla igen.
Kände mig så där ledsen idag igen, grät en lång stund.
Det gör ont ibland och jag vet varför men ingen annan vet och ingen annan bör få veta. F vet ju förståss, men det räcker ju inte, han var ju med han också.
Men jag skulle vilja berätta för någon.
i morgon kommer det att kännas bättre, om det blir lite sol och ljus, då försvinner mörkret och det onda från mig.
God natt.

National Treasure-

Vi var på Bio i kväll, såg National treasure, ok film. Väl värd att se om man inte har något bättre för sig.
Men vad är det med Nicolas cage, många tycker att han är en bra skådis men jag, jag tycker han är så himla kass. Samma uttryck hela tiden.
I alla fall en intressant historielektion och man abra önskar ju att man själv skulle ramla in i ett sådant äventyr någon gång.

Dagens lista:
 
dagens värsta: fortfarande iskana hemma vid huset.

Dagens bästa: att jag klarade ännu en nivå på ratcet och clank

Dagens visdomsord: hellre en fågel i handen än tio i skogen.

Kolla in det här.

Kolla in det här  Hur när var inte det att någon dog. Minuter från att folk svimmade av. Nu vill jag aldrig mer flyga, föresten är det inte bra för miljön med allt flygande. Cyklesemester måste  ju bara bli den nya trenden.

Kidnappade barn

Jag ahr läst en bok nu som heter "en gång var jag prinsessa" Den var väl inte världens bästa bok, men den grep tag i en och man undrade hur det skulle gå.
Kvinnan som hette Jaquline och är australiensiska, gifte sig med en Maylasisk prins som behanlade henne mycket illa, de fick två barn tillsammans innan hon tröttnade på misshandeln och lämnade honom. Hon fick vrdnaden om barnen, men var mycket mån om at de skulle få träffa sin far. Han kidnapapde dem när de var 9 och 6 år gamla och när boken slutar har hon ännu inte fått träffa dem. Nu googlade jag på hennes namn och såg att hon faktiskt för ca 1 år sedan fått träffa sina barn igen.
Så hemskt, så fruktansvärt, jag mår illa över föräldrar som kan kidnappa sina barn från den andra föräldern.
I mitt eget liv är det ju självvalt att jag inte träffar min far men tänk att aldrig få veta, vad hände och varför?
Jag lärde mig också att de regler och lagar som finns för att skydda barnen inte följs och att om abnren hamanr i andra länder är det svårt att få tillbaka dem. Fy för alla dessa statsmän som sitter och bestämmer över barnens liv och ve.


Simmat långt...nja :)

Natt igen, nu jobbas det bara nätter för min del. men det känns bra, känner mig pigg för tillfället, har precis fått reda på att en insats jag gjort var lyckad och då känns det bra.
Det är lugnt här just nu, på något sätt hoppas jag faktiskt att det ska hända ner, vissa nätter är så fyllda av händelser och andra segar sig långsamt på mot slutet.

igår var jag och hämtade ut mitt årskort i simhallen, hade tänkt simma några längder för att känna på hur mycket jag orkade.
Det började segt, efter en längd var jag kncäkt och kände att min energi var slut, men jag började tänka på annat och snart kände jag att det gick riktigt bra, ahde tänkt att sluta vid 20 men fortsatte och simmade 650m. Det tog 34 minuter men det var lagom för mig så här första gången. Nu hopaps jag att jag och F kan börja gå och simma en gång i veckan igen som vi gjorde förr.

På torsdag ska jag testa African Moves, det sägs att även den som är dålig på att koordinera klarar det och därför ska jag testa det i stället för spinning, jag känner att jag måste göra riktigt roliga saker på träningen för att hålla flytet jag fått nu vid liv.

Tack gode gud för mitt jobb!

Alltså jag ska faktiskt aldrig mer klaga på min arbetsgivare. Vi fick hyfsade löneförhöjningar och en mycket bra sak : friskvårdsförmåner.
Vi får ett träningskort på gym, där allt ingår (utom personlig tränare). Plus att vi får årskort på simhallen som är värt 2000kr. Tack för det, nu ska det bli träna av.
Plus att vi faktiskt fick julklapp i år.
Hmmm...sen finns det mycket negativa saker, men de tänker jag inte ta upp, Man ska tänka positivt.

Nyårsredovisning.

mitt förra inlägg var så negativt att nu vill jag berätta något positivt. vi hade en fantastisk nyårsafton.
Den började med att jag fick jobba vöer 1 timme på jobbet. Efter att ha sovit ut på förmiddagen, åkte vi in till stan och käkade, sedan åkte F hem medan jag gjorde ärenden på stan. därefter gick jag till hotellet som jag bokat och gjorde mig i ordning. Det blev svarta paljettklänningen, rosor i håret och nagellack.
F och jag möttes på stortorget, jag hade lagt ut ett litet skattjaktspår till honom men tyvärr misslyckades det. Men vi möttes i alla fall. Han var jättefin, kostym och blårandig skjorta med slips.
Vi åt 3rätters på stadshuset.
först var det förrättsbuffe´, med lax, mozzarellaost, räkor, snittar och anant gott. Till varmrätt var det Tournedos med murkelsås och potatiskaka, den var fantastikst god och sedan var det efterrättsbuffe´med frukter, ost, kex och pannacotta mmmmm....vi åt och åt och drack gott vi och njöt av trevligt sällskap. Eftersom vi inte är så förtjusta i dansband avvek vi när bandet började spela och tog oss till casinot, där vi lyssnade på pianomusik, träffade lite folk vi kände och myste. vid tolvslaget såg vi på fyrverkerierna innan vi tramapde hem till hotellet där det blev en drink till innan sänggående.t  En mycket lyckad nyårsafton.

Nyårsdagen blev slapparedagen, med 2 filmer, godis och dip.
I går, skjutsade f mig till Helex där jag hämtade ut mitt nya kort och tränade 1 timme, då  var man igång igen.

Kroniska smärtor.

Det är alltid så kul att få kommentarer från människor man inte träffat på länge. Fortsätt med det!
Idag vaknade jag av att jag hade huvudvärk. Grejen är det eftersom mitt huvd jämt värker mer eller mindre brukar jag inte vakna av huvudvärk, det är liksom så vanligt för mig att ha ont i huvudet. Men i morse då..aj aj aj..det blixtrade innanför pannbenet.  Det här med kroniska smärtor är jobbigt har jag börjat fatta. Nu är det 2½år sedan min huvudvärk började, det kommer aldrig att ta slut, aldrig men eftersom en doktor nu sagt att jag inbillar mig så har jag försökt att tänka så, det lättar inte och det känns inte bättre men det blir inte värre i alla fall. Sen tänker jag på alla som har vekrliga kroniska smärtor, som verkligen ahr ont, hur klarar ni er? Vad har ni för knep för att överleva? Hur hanterar ni oförstående sjukvårdspersonal.
Nu sitter jag på jobbet och det känns mycket bättre måste jag säga.
Antar att jag överansträngt mig i mitt spelande, hmm för visst spelar jag lite eller mycket eller hela tiden. Nästan skönt att vara på jobbet och slippa sitta och spela.

hits