Bilar....

Så himla bra! Nu funkar allt som det ska igen!
En cykeltur till Biltema och inköp av ett bilbatteri + envishet av min intelligenta make, löste problemet.
Puss och kram

Guldklimpar från resan.

Vi var med på en BBQutflykt. Man åkte ut med en gammal skuta, stannade och badade i flera vikar och så grillade de sovlaki till oss som vi åt med Tsatsiki och tomatsallad. Det bjöds på massa vin och de svenska deltagarna blev fullast av alla förståss.
Brände mig förståss rejält i solen, men det var det banne mig värt.

Hyrde skoter och åkte en lång runda till Naxos högsta berg och sedan till Norra udden och såg vågorna slå in mot stranden, mäktigt. Vi åkte över bergen och det var hissnande att se det stupande branterna utan skyddsnät på ena sidan och lodräta bergsväggar på den andra.

En hel dag på antika ön Delos och vidare till Lyxön Mykonos, där det finns små söta gränder som vinglar sig inåt i stan. Helt lost.

God mat! Mmmm....grekisk sallad, vill aldrig äta växthustomater igen.

Grekisk yoghurt, hur fet som helt, men god.

Jag ska lägga ut bilder när det börjar att lösa sig med dummebilen, F håller på att meka nu, vad duktig han är min älskade.

Älskling, vi är hemma!

Startade trippen kl. 06.00 grekisk tid (huvva lider fortfarande av Jetlagen :)
Först var det båtresa i tre timmar, sedan 4timmars väntan i varm greksisk sol på flyget. Sedan flyg i 3.5timmar.
Men sen var vi på Arlanda, vi fick gå i 2minuter innan vi kom till väskbandet, men det var det värt, hallå vi är i Sverige igen.
En liten skinntorr gubbe påpekade dock att vi inte alls var i Sverige utan på internationell mark.  Jaja, den internationella marken befinner sig i Sverige i alla fall. Men det sa jag inte högt.

Efter ytterliggare 3timmars tågresa kom vi till ösregnets Sundsvall. Snälla svägerska K hämtade oss och skjutsade oss hem.
Kl. 24.oo Svensk tid (jag vet, jetlag!) lade jag lilla huvudet på kudden och somnade bums. Dock innan dess hade följande hänt.
1. Återigen upptäckten att F.s föräldrar är bäst i världen på många saker, de hade lagt in en heltäckningsmatta i källarhallen, de hade köpt en ny toalettdörr till källartoan och de hade satt upp tvättlinor i pannrummet. Söta, gulliga, rara tack! (Också tack för att ni återigen, utan att mena det, visar mig hur misslyckad jag är som inte klarar av att fixa dessa tre saker på 5månader, att F skulle tagit intiativ hade väl ingen förväntats, men jag borde nog ha...) Men i alla fall det är så fint så jag ska bara tänka på det!

2. Att bilens batteri dragits ur, suck och pust och stön, hur ska detta kunna lösa sig? Grannen hjälpte F nu på morgonen men tyvärr funkade inte det ändå.

3.  Att det är för j-la kallt här i Sundsvall och jag vill åka tillbaka till Naxos Stad.

Men det är skönt att vara hemma, skönt att få tvätta alla kläder rena och fixa och pula.



Bilden ?http://www.kalimera.nu/bilder/islands/naxos/naxos_01.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.
(bild från: www.kalimera.se)

I was here!

Menyer pa svenska

Det blaser pa ratt bra har idag. Vi skulle egentligen ha akt till den Antika on Delos idag  och sedan vidare till lyxon Mykonos men det blaser ute pa havet och alltsa stalldes resan in. Pengar tillbaka kunde man inte fa men ett nytt forsok ska goras pa torsdag. Vi hopaps att vadret battrar sig da. Tredje dagen med trakvader nu, blasigt och halvklart. Igar kampade vi tappert nagra timmar pa stranden, men det var val sadar. Vi ahr dock kopt ett strandtennisset och jag holl nastan pa att spoa i F i detta spel. Vad sags om det???
Dock berodde det nog emst pa att han var ringrostig och att jag alltdi ar ratt jambordig med honom da. Ha! Jag spelar som en ringrostig 32aring. Trakigt.
Igar kakade vi asiatiskt, menyn var pa svenska, man faqttar inte forst vilekt sprak man lsaser da, man fundrar lite och laser sedan menyn pa engelska, innan man efter nagra minuter utroapr, kolla alskling menyn ar ju pa svenska!

Ett \inlagg fran Naxos

6e dagen i soelns och Retsinas forlovade land. Ater god mat, solar, badar och njuter av livet. Idag har vi solat pa St George och badat. Halla! Badkrukis har badat hur mycket som helst. Simamr i poolen varje dag ocksa! Att ha semester ar livet langtar inte tillbaka till jobbet. I morgon ska vi pa BBQutflykt med Apollo ska bli roligt.

Dagens låt....det blir den som gäller i två veckor.


Sommarförlängning.

I natt smäller det. Då åker f och jag äntligen på vår 2veckors semester till Grekland. Inte ens, hals, öronont och hosta kan stoppa oss.
Nu ska jag ha semester och jag ska bara njuta. Sola, bada, äta och dricka gott.
Förlänga sommaren ett tag då den tog slut så fort.


Eftertänksamhet.

Satt uppe en stund i gårkväll och såg vå dokumentärer om World Trade Center. En sån fruktansvärd händelse, mest för familjerna som drabbades och det fruktansvärda sätt det utfördes på. Men också de efterverkningar det blivit för världen.  Människor som stämplas som terrorister, får sina tillgångar frysta. Amerikaner som kommer hit till Sverige och får begå brott i antiterrorismens namn och det värsta av allt. Att man genom detta säger att det är ok att döda oskyldiga civila i Irak, Afghanistan för att hämnas WTC och bekämpa terrorism.
Jag sörjer offrena i WTC och tycker det var sorgligt och onödigt. Men någon borde tänka på de 1000tal som fått sätta livet till efteråt. Hur mycket är deras liv värda? De är förvisso inte amerikaner men är inte de lika mycket värda som dem?
Ska våld alltid bemötas med våld?

Det här är dagens låt.


Om sommaren den sköna....

Dagens bästa: inget, inget...
Dagens sämsta: Att jag har ont i hals och öron. (inte tid med detta nu)
Dagens nedräkning: 3 dagar.
Dagens att göra: Vila och försöka bli frisk.

Kan inte fatta, om tre dagar är vi på väg, om tre dagar närmar vi oss Grekland om tre dagar.
Helt otroligt!
Kan inte tänka på något annat just, nu. Fatta att jag ahr semester i 3veckor och två av dessa veckor ska jag tillbringa i ett annat land.

Ikväll ser vi uttagningen till Idol och avslutar sedan kvällen med cyniske Doktor House.

Dagens låt...det regnar.


Söndermarken.....dagens låt...

Dagens bästa: McDonalds Chicken provencale, med lite sallad till inte så onyttig och god!

Dagens sämsta: Regntunga skyar varthän jag ser (gör att jag inte kan ta fina bilder härifrån iNDALsälven och visa er hur underbart vackert det här här i INDAL, Medelpad)
Dagens nedräkning: Fem dagar (5!).
Dagens fika: Te och vaniljbulle hos svärmor och svärfar.
Dagens låt:


Upptäckter...och samtidigt dagens låt.....

En smula patetiskt va? Att efterlysa folk via en blogg som väldigt få läser. Hmm...har därför beslutat mig för att Googla lite människor.
När jag googlade mina klasskamrater från gymnasiet fick jag reda på:

En kille har gått från att vara aktiv i ett parti till ett annat. (ingen stor omställning dock)

En kille gick över till ett allsvenskt fotbollslag men har nu gått tillbaka till hemmaklubben (som ligger i superettan)

Han i sin tur, dejtar forfarande samma tjej som under hela gymnasiet (så romantiskt)

Sedan tog jag telefonen och ringde en klassis som bor i borås, hon ska gifta sig i september! (var bjuden men ska ju till Greece)

Googel är bra, men funkar bäst när man har konstiga efternamn. Så jag upptäckte också att
den här killen som gick i samma årskurs men inte i samma klass (jo faktiskt en dag gck vi i samma klass, sedan bytte han för han ville gå en annan gren)  är ganska känd i Indiekretsar.


Det här får bli dagens låt.

Gymnasiekamrater...barndomsvänner

Började att fundera på vad som hände med alla jag umgicks med och som fanns i mitt liv fram till att jag var 19år. Dvs barndomen  och fram till studenten.
Ja, viss vet jag ju, de umgås jag ju med fortfarande eller håller mig uppdaterad om.

Så alla som komemr från Bromölla/sölvesborg/Kristianstad med omnejd (mest Bromölla) Är född runt 80-81 (1900 alltså :)) Kanske gick på Tunnbyskolan eller Furulundskolan hör av dig och berätta vad som hände.



Dagens lista...kort men intensiv....

Dagens bästa: Att jag fick sova fyra timmar ostört i morse.
Dagens sämsta: Har förkylning på G.
Dagens mat: Potatissallad med rödlök och sugarschnaps
Dagens motion: Cyklat till jobbet, hoppat in och ut ur bilen x antal gånger
Dagens nedräkning: 1 vecka!

Dagens låt...


Fick inte sova!

Hade en för-j-lig natt. Jo det är sant. Kom hem vid 1.15 trött men pigg i kroppen efter skön cykeltur i kylan. Det första jag hör när jag öppnar dörren är snarkningar, och inte vilka snarkningar som helst utan långa, bubbliga och tunga.
F är döförkyld, kan knappt andas, nässpray hjälper inte.
Jag la mig med Ipoden i öronen men snarkningarna trängde igenom. Jag la kudden över huvudet. Det funkade inte. Jag höll för öronen, det fungerade inte.
Vill ju inte bli arg på älsklingen inte kan han hjälpa att han är sjuk cohd et är hemskt synd om honom. Men när man inte får sova! Åh..jag blir en elak, liten människa då. Säkert femgånger var jag när att strypa honom med kuddden. (skulle säkert varit en befrielse, han kan ju inte andas i alla fall) Men jag besinnande mig, det är ju inte hans fel och någongång somnar väl även jag av utmattning.
Jo, jag somnade och sov i 5minuter, sedan började han snörvla högt. GAaaH!
jag msåte erkänna att jag patetiskt nog, högljutt protesterade, knuffade honom och till och emd gav honom en liten lätt spark på smalbenet för att han åtminstone skulle ligga på sidan, men det hjälpte inte.
F gick till jobbet kl. 7 då somnade jag ordentligt!
Mend etta vill jag säga, hav..överseende med mig idag, är ordentligt trött och ska sitta här uppe i Indal till kl. 00.30 har tack och lov ett par uppdrag inplanerade ikväll och hoppas på samtal!

Dagens----

Dagens bästa: Cyklade till Lindgården i härligt höstväder.
Dagens sämsta: Att bilskrället inte var där när jag kom fram till jobbet, blev 10minuter sen upp hit till Indal, var skitsur på Herr sjukgymnast men blev glad när jag såg att han tankat, klart förlåten. Gullgubben!
Dagens mat: kall kycklingsallad med pasta.
Dagens nedräkning: 1dag mindre än igår.
Dagens hjälteinsats: Min älskling som trotsade frökylningen och gick till jobbet. Puss på dig.
Dagens fånigaste: Att sportbladet (aftonbladet) anser det värt ett helt uppslag att Filip & Fredrik ställde fel fråga till Tråkiga Zlatan (Unär gjorde han mäl för övrigt?) Svenska Fotboöösförbundet är så upprörda! jaha?

Emma Hartes familj.

Läser  just nu Om familjen Harte av B. Taylor Bradford.
Känner ni till dem?
Familjens överhuvud Emma som bygger upp en världsomspännande dynatsi med sina bara händer, den tas över av hennes barnbarn Paula som har massa trassliga problem men alltid går helskinnad ur dem. Det är de första tre böckerna Inte för vinnings skull, Håll drömmen levande och Endast det bästa.
Nu har det kommit tre böcker som framförallt kretsar kring Emmas Barnbarnsbarn: Linnet, India, Tessa, Gideon och Evan (en amerikanska som visar sig vara släkt med familjen).
Jag läser Emma Hartes hemlighet, sedan kommer I Emma Hartes fotspår och sist Emma Hartes rättvisa.
Hmm..egentligen uselt skrivna, totalt osannolika om helt perfekta männiksor och ändå läser jag dem. Älskar sådana böcker, men måste erkänna att jag retar ihjäl mig på det dåliga språket.

Det är mycket "utropade" och muttrade. Alla är långa, slanka och har få problem med hyn eller vikten. naturligtvis är de rättfärdiga och goda trots sin rikedom som är oändlig.  På något sätt har det blivit mycket ingifte, Två kusinpar är gifta, sedan ingår två familjer till där man också på olika sätt involverat sig. Nåväl, jag gillar sådant där romantiskt bladder och jag önskar jag vore som de, rika, vackra, begåvade. De kan handla vad de vill men tro inte de ligger på latsidan ånej, det gnos in nya pengar till imperiet dagligen.
Min favvo, är Emily Barkstone ( Emmas andra dotter  Elisabeths dotter) hon har tendens att bli knubbig, en liten spricka i allt det perfekta. Det gillar egentligen bäst, man läser en bok och så upptäcker man att författaren verkligen gått in för skrivandet, han beskriver så djupt att man inte bara skrapar på ytan utan verkligen får lära känna personerna. nackdelen med Harte böckerna är att man inte får känna dem, Jo, jag vet att Linnet är grönögd och gillar hedarna i Yorkshire, men jag vet inte vad hon känner egentligen, hon älskar en man men man känner ingen nerv när de träffas. Lättsmält dravel helt enkelt.

Dagens lista...ute från landet!

Dagens bästa: Att jag hittat till alla jag behövt åka till hitills ikväll (är ute i ödemarken, ensam).
Dagens sämsta: ½tank i båda bilarna, vad ska jag göra om jag behöver köra längre än 10mil enkel resa? (vilket är möjligt befinner mig i ödemarken)
Dagens nedräkning: 9 dagar kvar till resa. (passet är hämtat, jag såg för gräslig ut).

MD House.....back on track....

har varit upptagen av...ja egentligen inget alls, men inte hunnit med bloggen i alla fall.
igår gjorde vi egentligen inget, jag kände mig hängig och blek, F var sjuk, jag åkte iväg och handlade lite mat sedan låg vi i soffan och mös hela dagen.
P¨å kvällen tog jag en snabb promis,sedan såg vi första avsnittet av IDol, var väl sådär hittade ingen direkt favvo. Men Jag brukar alltid gissa 1:an eller 2:an ganska bra.
Första året var Daniel min totala favvo hela vägen, andra året höll ajg stenhårt på Sebastian och tredje året hejade jag på Markus och Erik (jämt lopp). Den enda jag aldrig fattat storheten hos är Darin, hallå söt kille men var satt talangen?
Kl. 21 igår var han äntligen tillbaka, den fine doktor House. Längtar till nästa vecka.



(bild: jhin.com)

Dagens låt till...flickor som gråter...


Sjuk man...

har haft så sjukt mycket att göra att jag inte hinner blogga. Dessutom är maken sjuk, försöker passa upp honom. Går så där.

Hallå jag finns, alltså är jag!

Hade tänkt ta bilen till jobbet och sedan gå Ryggis, men F, tittade på mig som om jag var galen! "Du ska väl cykla så länge du kan" sa han. Nå han har väl rätt i det, att jag är en latmask.
Nu cyklade jag och det var superskönt, kommer att sakna det när det blir dags för bussåkande i oktober/noveber.

Vi var på stan idag på dagen, åt god baguette på Subway till fruskost, jag äslakr deras baguetter, dessutom lite halvnyttiga då jag plockar bort dressingen och väljer magert pålägg.

Hittade sandaler på Stadium på 299, bra sula och kraftiga remmar. Jag har ju konstiga fötter, små, tjocka med höga vrister vilket gör att trots längden är 37 måste jag strl 40 för att det ska passa någorlunda. Men de här satt bra och jag är så glad att jag hittade dem.
Jag är en sådan där som aldrig får hjälp i affärer, det är väl precis som om jag inte riktigt syns, eller så är alla andra så mycket mer intressanta.
Tror banne mig att jag är osynlig.
Ska väl inte deppa ner mig för det, jag finns här! Hallå!


Hallå jag finns, alltså är jag!

Hade tänkt ta bilen till jobbet och sedan gå Ryggis, men F, tittade på mig som om jag var galen! "Du ska väl cykla så länge du kan" sa han. Nå han har väl rätt i det, att jag är en latmask.
Nu cyklade jag och det var superskönt, kommer att sakna det när det blir dags för bussåkande i oktober/noveber.

Vi var på stan idag på dagen, åt god baguette på Subway till fruskost, jag äslakr deras baguetter, dessutom lite halvnyttiga då jag plockar bort dressingen och väljer magert pålägg.

Hittade sandaler på Stadium på 299, bra sula och kraftiga remmar. Jag har ju konstiga fötter, små, tjocka med höga vrister vilket gör att trots längden är 37 måste jag strl 40 för att det ska passa någorlunda. Men de här satt bra och jag är så glad att jag hittade dem.
Jag är en sådan där som aldrig får hjälp i affärer, det är väl precis som om jag inte riktigt syns, eller så är alla andra så mycket mer intressanta.
Tror banne mig att jag är osynlig.
Ska väl inte deppa ner mig för det, jag finns här! Hallå!


Dagens...



Dagens låt: Marc Anthony, tyvärr är han knappast min bild av en riktig Latin Lover men...ok då.

Dagens nedräkning: Två veckor!

Dagens bästa:
Drack några glas vin igårkväll efter jobbet men mår hyfsat idag.

Dagens sämsta:
Min kudde, min nacke värker, måste byta snarast.

Dagens planer: Köpa byxor åt älsklingen i stan.

Dagens visdomsord
: det som inte dödar, härdar.

Igår när jag kom till jobbet så skulle vi kolla vilka som jobbade eftersom jag precis kollat på schemat så meddelade jag vilka som skulle komma, varvid min kollega mycket bestämt sa: Jobbar hon det har jag mycket svårt att tro!
Fick f-n plocka fram schemat och visa henne för att hon skulle ge med sig! Så jobbigt att jämt bli ifrågasatt av äldre personer och för sådana löjliga saker, jag menar hallå! Jag har nog minst erfarenhet, men tro det eller ej jag kan en hel del grejer som de är väldigt osäkra på och det ska jag tänka på idag och höja mitt självförtroende lite,
För just nu, just nu är det i botten på alla plan.

var uppe länge i natt...

Godmorgon!
Solen skiner, men huva, det är kallt här i Norrland idag, isiga vindar blåser in från havet som dock glittrar int i morgonljuset.
Snart dags för jobb igen.

hits