Bara att inse...

var på utbildning i dag om något så otrligt spännande som vårt lönesystem.
Hmmmmm...vi ska numera lägga in all övertid, sjukdom och liknande själv. Antagligen för att spara tid så de kommunen kan göra sig av med lite personal på Lön och Pension. ( fast jag har hört motsatsen, det behövs visst emr personal nu...)
I alla fall, utbildaren verkade tro vi var totalpuckade, alltså började vi från noll med att starta datorn.
"Alla tillsammans". Att försöka klicka på en knapp innan någon annan var gjort det var dömt att misslyckas- Då vrålade ledaren, "vi måste göra det tillsammans annars blir det bara fel."
I Smyg lyckades jag till sist när hon fastnade på någon inloggning själv lista ut en stor del av systemet. ( och jag är inte något viodare dutkig på datorer)
Men självklart det satt en liten gnällmaja där som gnydde om att det här skulle ta tid från henne. (Om jag inte hinner på jobbet får jag ingen lön då) . DEt är bara att inse nöjd får man aldrig vara.
Sedan blev det ursinningt träningspass på Helex där jag tränade biceps så hårt att de fortfarande värker av trötthet.
Älsklingen hämtade mig i stan och sedan blev det sol och däckköp för oss båda.
Nu väntar vi på kvällens tv och jag ska kolla in en del scrapsidor.

Tre scrapmotiv...










Nu börjar mitt scrapande ta fart, dessa tre var de första jag gjorde själv och de blev väl rätt ok. Men jag märker att ju mer jag kolalr för inspiration och ju mer tid och (pengar tyvärr) jag lägger ner, desto finare vlir det och även jag antipysslaren tycker att det här är hur kul som helst. Varför har jag inte kommit på detta innan undrar jag?

Torsk på Tallinn

Jo då vi har haft en riktigt bra helg, älsklingen och jag,
Var ju ganska trött på resan ner toill Stockholm, då jag jobabt hela natten men inte kunde sova sen. Trodde att det kanske skulle förstöra resan lite men det gick riktigt bra.
När vi kom ner till hamnen så blev vi glada att vi valt tallinn, båten till Riga var pytteliten.
Vår hytt var jättefin och vi började med att duscha och göra oss i ordning efter resan, sedan satt vi på soldäck (det var riktgit varmt och skönt) och såg båten lägga ut. Stockholms skärgård är så vacker, jag är glad att det var ljust uyte länge så vi rik´tigt kunde njuta.
Det ändå som vi vill klaga på på Tallink förutom att de har alldeles för lite personal (fantastisk dock men de får jobba hårt) är maten. Tre restauranger fanns och det var svårt att boka bord. Tydligen kunde man boka redan i alnd men det hade inte jag fått någon information om alltså fick det bli som det blev.
På fredagen åt vi på Lyxrestaurangen och det var jättemysigt och fint, men maten. Nja den drog ner helhetsbetyget rejält.
Efter maten blev det dans, drinkar och massa musik. Jag hittade ju också mina kära BlackJackmaskiner och spelade bort några enkronor ( några hahahaha : )
Vi somnade sent och vaknade sent, begav oss iväg ut på stan så fort båten algt i land, där upptäckte vi att det var varmt och skönt och att det finns mycket kyrkor i Tallinn, mycket var slitet men mycket var väldigt vackert.
Det blev dock mat på MC donalds, F är ju lite kräsen så det kändes säkrast att ta något vant för honom.
Efter några timmar var vi trötta i benen och fulla av intryck, då gick vi upp på båten och myste inför kvällen.
Vi hade föresatt oss att boka bord i den andra restaurangen men den var fullbokad innan de öppnade, så¨det fick bli buffén och det var inte fel. God mat och framförallt god fisk. Avlustade med att fuska i mig lite efterrätt annars har jag hållt min diet bra (förrutom all sprit uj uj).
Den här kvällen, blev det kareoke men vi sjöng inte själv bara lyssnade och upptäckte att många på båten hade väldigt fina sångröster, andra hade det inte.
Sen blev det spelmaskin innan läggdags och jag lyckades vinna 30kronor som vi dock spelade upp.,
Kl. 10 på söndagenv ar vi tillbaks i stockholm efter en helskön, kruyssning. Som alltid känns det lite vemodigt efteråt när man ska tillbaka hem till  vardagen.

När jag snart hittar min USB-sladd till kameran ska jag visa lite bilder, men just nu får ni nöja er så här.
I alla fall Jag rekommenderar Tallinn som resmål, vacker stad, billig shopping.


Bussresa söderöver.

Nu bär det snart iväg. Traskade många steg igår och det känns idag. Men nu hämtar snart F mig och sedan ska vi bara hem och hätma väskan och sedan bär det ner på stan för bussresa söderöver.

Det rullar på

Det är vår, det är vår, det är vår!
Simmade 37griniga längder idag, kändes skönt i kroppen.
F och jag tog en tur på Ryggis i kväll innan vi åt, sen sov jag skönt på golvet framför tvn tills det var dags att gå på jobbet.
Scrapandet går framåt, jag hoppas i morgon kunna lägga ut lite bilder på mina underverk.
Ananrs är det tyst och stilla nu, snön är äntligen nästan borta och bilen går som ett verk uppför backen.

alla älskar Ejk

Har haft lite svårt att komma in på bloggn några dagar.
Uppdatering: min viktminskning går neråt (haha) Storjeansen sitter löst, byxorna från förra sommaren måste jag nu ha skärp till, det känns bra för jag fuskar ju en del men det verkar som om det fungerar ändå medd min kombinerade Annika Dahlqvist/GImetod.
Nu är det träningen som måste komma igång, det har blivit lite proemander men jag har svårt att motivera mig så mycket att jag tjurar i väg till Helex och simhallen. Men i morgon ska det bli träning i alla fall, då har jag nämligen en anled ing att åka ner på stan.

Har det lite jobbigt på jobbet just nu, men det är väl inget ovanligt egentligen, jag hoppas det löser sig med allt. det tråkiga är att allt stått om detta i lokalblaskan och dt känns väl så där, jag menar kolla fakta innan ni skriver något.

En nattarbetares värsta stund.

Så här på morgonen känns det tungt, den sista halvtimmen är lika lång som natten tillsammans, ja ahr dessutom haft brevidgågn i natt vilket innebär att jag inte gjort något, bara stöttat och tipsat. Roligt på sätt och vis men jobbigt. Jag vill själv ha ansvaret känner mig utlämnad och felplacerad annars.

"Låt mig gå i bitar, jag har gjort nåt så dåligt igen.
Låt mig ha ont, låt mig skrika färdigt, tills bröstkorgen är tom."

Semester, semester.

Bokade kryssning till mig och älsklingen till Tallinn igår. Det gick inte att boka på Internet för de hade en Bugg i systemet. 
Så då travade jag in på butiken här i stan och fick allt till rabatterat pris. Internet är inte alltid bäst.
Så nu åker vi till Tallinn om en vecka. Hurra! Semester behöver vi!

Lugnt i rutan, slut i huvudet....

Så dåligt samvete. Våran nya organisation är inte klar, tills dess har någon som inte ens jobbar med oss beslutat hur vi ska jobba. Det innebär att jag sitter fast på ett ställe medan min kollega sliter hårt och jag inte kan hjälpa henne på något sätt. Önskar byråkrater och annat löst folk höll sig borta från jobbet.
Min kloka kollega säger dock att jag inte behöver må dåligt och att hon inte sliter ont på något sätt, men det hjälps inte, jag mår dåligt ändå.
Jag menar, jag går här och lullar typ, gör mackor och pratar strunt. (ifs, det är väldigt sällan så här lugnt men ändå.)

Tunn som luft, då är du nästan perfekt...

Älsklingen söker jobb´...jag kollar in scraapsidor, undrar vem som är mest produktiv?

Idag har jag sovit till kvart i två, nyckeln i dörren fick mig att vakna, totalt utsövd kändes det skönt att gå upp duscha, äta frukost och kolla in såpor.
Blir en lat dag idag, tänker på min höjd laga mat innan jag sticker till kören och vidare till jobbet.
Vi ska ha en vigselkväll med kören i Skönsmons kyrka på onsdag kväll. Det var ganska roligt innan man skulle gifta sig, vi bevistade en del konserter, mässor och informationsträffar.
Bl.a var vi på en superstor bröllopsmässa på Kalmar slott och testade tårtor, kollade in blommor och pratade med bröllopskoordinatorer (heter det så).
Men vi hade ingen koordinator, det känbdes väl ambitiöst. Faktum är att jag inte ens planerade så mycket, jag ahde en bild av mitt bröllop och ungefär så blev det, tack vare all hjälp vi fick från alla håll.
Den vackraste och finaste dagen i mitt liv i alla fall.

"Jag kan inte ens stå utan din luft i mina lungor och färglös som en tår, blir jag utan dina andetag"

Ber om ursäkt för tidigare dagens låt, här kommer den som det var tänkt....


Siciliansk öppning.

har jag det lugnt på jobbet?
Svar Ja...ja ja...
Har precis varit runt och tittat till alla mina skyddslingar, fikat med kollegor och pratat om Rent hus.
huset sover lugnt och stilla, på byn är det lugnt och tyst. Jag sitter ensam på kontoret med ett öga på telefonen (och ett öra) och det andra på dataskärmen.
Har nog hittat lusten att blogga igen, så nu får ni stå ut med mina dåligt stavade betraktelser.

Vi vill åka på semester. först var vi helt säkra på att vi inte skulle alla pengar ska gå till huset. Det är badkar, färg, skorsten, kamin, hyllor, köksbord, matsalsbord, tavlor, gardiner, oljegrus, röjsåg, jord och blommor som ska inköpas. Plus att vi vill införskaffa ny bil så småningom och däck till eländet vi har. (önskar vi inte behövde bil, han är mest till förtret tyvärr) 
 Men negativa F tror att sommaren blir dålig så nu kikar vi på resa till Sicilien.
Parle vous Italiano (no ich spreche just Svenska) Ni vet vulkaner, maffiabossar och medelhavet. har hittat billig resa i september, sugen att beställa. F når ju den mogna åldern 33 visst förtjänar han dyr födelsedagspresent.


Tävlingar är roligt...



Jag är med och tävlar på
Natalie B´s blogg om ett hemligt paket till ett värde av 1000 kronor!
Tävlingen sponsras av: Bonnie & Clyde



image870

dagens låt...


gråterskan, trött...

Hörde om Engla (flickan som försvann i Stjärnsund) och jag känner ju inte henne alls men har hela tiden känt på mig att något varit fel. Därför grät jag en stund nu när jag hörde att hon var död, man får inte göra barn illa och framförallt man får inte ljuga om att man gjort det.
Jag ska inte lägga ut några teorier och jag ska inte tjata men jag skickar min medkänsla till alla i hennes närhet som nu är drabbade av sorg. jag tro det är många som tänker på er.

Grinade lite till när jag såg andra avenyn, F fick trösta.

Strypgrepp på våren...

Vintern håller våren i strypgrepp. Kom 20cm snö på två dagar. Jag skottade tills benen värkte, ögonen tårades och jag hatade allt och alla.  Men det blev rätt hyfsat ändå. Tyvärr tycker inte vår bil det som vägrade jobba sig upp i snö till huset.
I går lekte jag bilmekaniker, F är lite dum, (jo det är sant, men jag älskar dig ändå) I instruktionsboken till bilen stod det tydligt hur man skulle göra för att byta glödlampa men han fick ändå lämna över jobbet till mig. Som så klart fixade det *stolt*.

Igår såg vi Amy Diamond på bilbolaget, såg dock inte så mycket för alla barn som satt på pappas axlar, F ville att jag skulle lyfta upp honom men efter tre veckors diet har jag blivit mycket tunnare och svagare. (6cm minskat midjemått, hurra hurra hurra!).
Har dock fuskat idag (fy på mig) Det blev pizza från Biteline och sedan glass från ben&Jerry.

Jobbar på med min scraaping, har gjort fyra blad nu med semsterbilder och nu har vi fått tillbaka kameran och jag tog så bra bilder så men nu är tyvärr USBsladden borta så innan jag hittar den kan det inte bli några bidler att visa upp.


"I tried to say goodbye and I choked"

Skäll är aldrig kul...särskilt inte när det är befogat?

Fick skäll ikväll på jobbet, hade visst skrämt en nattare på ett boende i morse när jag var där och hämtade medicin.
Oj, då jag skämdes lite men sedan insåg jag varför jag skrämt henne. Akutskåpet finns på ett våningsplan som jag sprang upp till utan att leta efter personalen. När man ringer till stället kommer man aldrig fram.
Jaja, nästa gång ska jag låta den som har ont ligga och vänta för att jag ska leta upp personal som inte vågar leta upp mig.
Det värsta är att jag var i rummet ganska länge då jag ej hitatde vad jag behövde, hon trodde hon hade inbrott men ringde inte polisen, och smög inte dit för att kolla mig.

I dag har jag påvörjat mastodontprojekt, scrapbooking av greklandsbilderna. inser att det kommer att ta lång tid, men åtminstone har jag en ordentlig plan hur det ska se ut. Jag hoppas jag snart kan lägga ut bidler på resultatet. Gjorde första färdig i dag men tyvärr ahr svärföräldrarna vår kamera så ni får vänta med att se.

Hurra, jag är mindre tjock

Det har inte blivit så mycekt bloggande på sistone. Igem.
Men nu så... (tar tag i mig själv).
Kan berätta till min stora glädje och välbefinnande. Min nya kost fungerar, minskat 4cm i midjeomgång (1vecka) Minskat 4cm även i höft omfång. lyckades komma i Strl 44 på en kjol på HM efter att ha slavat i 46 i ett helt år ( ja jag är tjock ändå, jag vet :)
och vad har jag gjort, jo jag har anammat  Annica Dahlqvist kost + att jag äter grapefrukt till varje måltid. Inga kolhydrater, bara grönsaker, massa fett och proteiner och jag mår bra.
Eller nja, mådde sådär första dagarna, ahr fuksat lite, men nu börjar jag må bra och idag på affärn var jag inte ens sugen på godis, försökte fresta mig själv men ville inte ens ha.

I dag tränade jag roddmaskin och mage. igår körde jag ben och det känns.
Vi var på basket igår, superkul, Sundsvall ligger ju i högsta serien så det var riktigt spännande.



hits