Tvättmaskinsdunder

På stället där jag utgår ifrån skakar alltid huset i sina grundvalar.
första gången jag upplevde det, var jag vöertygad om att det var en jordbävning och en rejäl sådan, men se..det var det inte, utan det var tvättmaskinerna på avdelningen under som dundrade igång. Nu 1månad efter att jag påbörjat jobbet, är tvättmaskinerna en vana och min förvåning och undran är stor om det inte varje kväll någongång skakar till i huset. Så lätt man vänjer sig vad saker och så förvånad man blir när det händer något som avviker.
I morgon ska vårt lilla brorsbarn döpas, det ska bli kul! Vi har öppnat ett fondkonto så hon lär ju bli glad om sisådär en 18år för det!

påsktankar

Varför firar vi påsk egentligen, är det någon som vet?
Hur många vet att anledningen är att en profet som (antagligen var lite rubbad, eller hade storhetvansinne) blev dömd till dödstraff och korsfästes.
Sedan återuppstod han tydligen idag, på påskdagen, eller alla fall så tog han sig på något sätt ut ur sin grav och gav sig i väg.
Är det någon som misstänker att han inte återuppstod utan att det var ett av de första Aprilskämten,  som skedde i stället.
Någon snubbe visste att Maria Magdalena skulle gå till graven på tredje dagen med blommor, han bestämde sig för att spela henne ett spratt och knuffade bort stenen och lyfte ut den döde Jesus och släpade iväg honom. Inte visste väl han att Maria var lika rubbad som sin make och skulle börja gasta om att Jesus återuppstått.
vilken fantastisk affärside´ändå, "jag är guds son" den förste som kom på det, ingen kan ju sno patentet, sen visade det ju sig att han inte tjänade så mycket på det, men då hade ju övertygelsen redan tagit honom och han fortsatte och hävda sin galna ide´.
Smart.

Sexy thing..att bli mosad av tak eller träd

Idag stormar det här i Sundsvall, eller troligen så stormar det väl på fler ställen. Men då jag befinner mig härär det här det stormar.
Orkanvindar typ, ett tak har flygit av och ett träd har vält över vägen på ett ställe.
Åh, vilken tur att man inte råkade befinna sig där just då, inte så kul att bli mosad av ett träd, man mår nog inte så bra då? Och tänk vilken sorg för ens närmaste och undran, varför skulle hon vara där, just då?
Det händer ju tyvärr under stormar att människor skadas och till och med dör, därför att de är på fel plats vid fel tillfälle, det är orättvist, grymt och fruktansvärt sorgligt.
När jag gick i gymnasiet hade jag en väninna som var på fest i Karlshamn under en fruktansvärd storm, när hon skulle åka hem på natten, föll ett träd över framdelen på hennes bil, men hon och hennes familj klarade sig helt oskadd, snacka om änglavakt.
Änglar, finns de, ja jag tror det, det finns någon som vakar över oss, ibland hinner de fram och ibland inte.
Men man blir ödmjuk när något sådant inträffar och tacksam för att man lever.

Nytt jobb igen

Igår började jag ett nytt jobb igen, helt otrligt jag har haft 4arbeten här i sundsvall på nio månader, men nu är jag bara utlånad tills vidare så det känns ju bra, jag har en fast anställning som ingen kan ta ifrån mig.
Hmm..det kanske börjar bli dags att jag får göra som jag vill nu ett tag.
Nu jobbar jag alltså som kvällssköterska, jag har en telefon och om någon vill något ringer de till mig så löser jag problemet.
Det är kul, fixaren Ejk.
igår fick jag lära  mig att hitta i Sundsvall, jag fick även tips på lite nya genvägar som jag dock inte vågar använda ännu.
Sedan håll vi på att bli överkörda av en dam i en rodell..ett tips till alla som kör i rondell titta åt båda hållen innan du kör in i rondellen, framförallt åt det håll som trafiken kommer ifrån.
Nu ska jag på APT och sedan börjar dagens arbete
Puss och kram

MysPersson eller DespotPersson

Jag skulle vilja skriva något annat, men jag vågar inte riktigt använda de orden. Jag tycker och känner nämligen att Göran Persson (fd Statsminister och S-ledare) har stora likheter med en viss ledare i NaziTyskland. Det som nu visats på Tv i dokumentären om ordförande Persson har egentligen bara bekräftat misstankar jag har haft sedan 2000.
Det var en het augusti och Hr Persson var med i Hello Sydney, är det någon som kommer ihåg det? ( Filip och Fredrik var lika avskydda på den tiden som de nu är dyrkade).
MysPersson försökte nästla sig in i våra liv, vi skulle känna att han var en med oss, han hade liksom en period däromkring när han dansade med kossor och vägrade äta kött och likte i Tv.
Många såg nog en fryntlig farbror, men jag såg att långt inne i honom satt det en ond man och såg ned på oss alla, han ville inte sluta äta kött, han ville absolut inte dansa med en ko, han ville bara styra och leda oss, medan han var rolig och mänslig kunde han göra vad han ville. Dokumentären har visat en egocentrerad, självupptagen man som lyfter sina egna verk till stordåd och sänker andras som stenar i sjön. Som hyllar sig själv och skyller misstagen på andra. Han skrattar hånfullt åt oss, dumma svenskar som lät mig leda dem i 10år. Knappast ett dugg bättre än tyskarna under 30talets Tyskland de lät sig också ledas av en stark och galen man. Skillnaden är naturligtvis att vi inte rustat för krig och vi har inte fått en skrämmande raspolitik ( vilket naturligtvis talar till Perssons fördel, han är absolut inte ond på  det sättet)
Istället har det skapats en politik i Sverige som är skrämmande på ett annat sätt, de fattigaste, de sjukaste är inget värda, kan du inte jobba så ska du få känna av det, du ska misstros och jagas.
Jag har i mitt jobb träffat cancersjuka kvinnor som jagats av försäkringskassan, som fått höra mitt under cytostatikabehandlingar att de "inte ser särskilt sjuka ut" och att de borde kunna börja arbetspröva. Vem har skapat den kulturen och politiken jo det är MysPersson det, samtidigt som han satt och mös i TV om hur bra det gick för Sverige stod hon som fick betala kalaset illamående och darrig utanför socialtjänsten och bad om pengar eftersom försäkringskassan dragit in hennes sjukbidrag.

Den borgerliga regeringen hade nu chansen att ändra på allt, de kunde skippat i att dra in förmögenhetskatten och kanske istället satsat på rehablitering för sjuka? Eller att se till att alla barn i Sverige har råd att följa med på klassresor, men de väljer att fullfölja och förvärra den inslagna linje som Persson gick på.

Personangrepp på landsvägen?

Tillbaka från mitt idegående, nu ska jag vara skärpt och skriva allt jag tänker och känner i min blogg, jag får idéer varje dag men har svårt att få ner tankarna på pränt.
I alla fall i helgen var vi i tegefjäll (Åre) i min svågers stuga, en pytteliten urgullig lägenhet i tegefjäll, vi vavr ute i friska luften och åkte längdskidor, påminn mig om att jag ska berätta om längdskidorna och ev. visa er en liten film om detta någongång.
När vi åker någonstans är det vanligast att F kör, han är äldst och har haft körkort längst, dessutom ser han bra och kör bil betydligt bättre än undertecknad.
Och så slipper han höra mina svordomar över andra bilförare, mitt problem är att jag tar allt personligt. Om jag håller hastigheten och kör hyfsat jämt och någon ändå väljer att köra om mig tror jag att det beror på mig, att de tycker att det är något fel på mig. Jag menar varför annars utsätta sig för livsfara för att passera någon som faktiskt håller hastigheten.
Faktum är att jag noterat ganska ofta att bilar vill köra om mig, som idag; landsväg 90km i timmen, ganska kurivgt, jag höll säkert 110 eftersom jag kände för det, ändå kom det bilar som passerade mig gång på gång. Jag menar hur fort körde de då? Alltså det är inte bra att köra för fort, det finns en anledning till att hastigheterna är reglerade. Kanske har de verkligen något emot mig, de vill inte ligga bakom mig för de vet att jag är livsfarlig om något skulle hända, jag skulle inte hitta bromsen och antagligen ställa till j-ligt stor skada, i alla fall är det min teori att jag inte är så bra, men jag försöker och jag blir bättre, så snälla sluta hata mig och sluta göa livsfarliga omkörningar bara för att slippa ligga bakom mig.

hits