Dagens låt


Mer än så här blir det inte idag. Började jobba 07.00 slutar kl. 23.00. Är trött nu. Ska sova när jag kommer hem.

Jippiekayay MF

Har precis sett Die Hard 4.0. Önskar att min man var lika tuff som John Maclaine. Önskar att han såg ut som John MacLaine. Dock vill jag inte att han ska ha samma ålder, det skulle ju innebära att han skulle vara runt 50år nu. Men en ung Sexig bruce Willis, mmm.
Nu får jag nöja mig med Berts brosa (Bert från böckerna, inte Bert Karlsson) Men det är rätt ok det också.
Han är söt min man och fin och underbar...men någon John MaclAine är han inte.
Skulle han spela med i die HArd skulle han vara något datasnille som ställde till med något och sedan fick sitta bakom en skärm och skämmas hela kvällen tills han på slutet lyckas lösa något litet problem som dock inte har någon betydelse för händeslseförloppet. Det är min man det...
Mend et gör inget..älskar honom ändå..han behöver inte vara någon hjälte. Jag vet att om det gällde på riktigt skulle ahn nog rädda sig själv och ev. mig också och det räcker gott och väl.

Döden i äppelträden

Våra äppeträd har dött på några dagar. En läskig lar som spinner ännu läskigare trådar har tagit över dem. Nu måste vi hugga ner dem och döda äckelmaskarna. Huva..
Idag åkte mina föräldrar vidare till nästa stad. De gilalde dock Sundsvall mycket och vi hade en trevlig kväll igår os svärmor och svärfar. Tack för det!
Nu ska jag hänga upp tvätten och sedan lata mig en stund innan jag åker in till stan och slösar lite peningar.



Bilden ?http://www.nll.se/upload/IB/me/bsjvkx/bilder/apple2.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

Dagens låt -världens bästa låt!



Bästa låten alla kategorier!

Dagens låt och andra tankar


En klar favorit bland danslåtar!

Önskar jag såg ut som Shakira, jo om man kisar mycket kanske jag gör det!

Igår kom föräldrarna upp kl. 20.00 på kvällen, helt fascinerande över "hur långt det var"
"Det var 65Mil" Nej det kunde man ju aldrig tro, att det skulle vara så långt till Norrland.
Var glada att jag inte träffat en kille från Luleå...fast det är kul attd e är här, nu ska jag visa dem stan och så blir det mmiddag hos svärföräldrarna i kväll. i morgon far  de vidare, de ska en sväng till Upsala också innan hemfärd och om en vecka far jag ju ner.

Semesterhägringar.

Inser att jag bara har 3pass att jobba innan semestern! Dessutom är 2pass på sammdag vilket gör att det bara är två dgar kvar. Vissa har det lyxigt!
Efter smestern dock, börjar det hårda arbete, varenda elg är uppbokad och ska dessutom jobba ett par extra pass och någon natt, känns sådär, men ändå ok! Snart är sommaren slut och då ska vi åka till Grekland!

Samtal med mamma...

Föräldrarna ha rnu vairt hos systeryster i Trollhättan och beger sig uppåt mot våra jäktmarker. En lite elak tanke i mig säger att de inte förstår hur långt det är mellan Trollhättan och Sundsvall.
Mamma trodde nog att resan skulle ta ungefär fyra timmar för Trollhättan ligger ju också i Norrland och hur långt kan det vara egentligen då?
Åh...det var typ över 60mil, jaja..Jag ringde till dem vid 14.30 tiden idg och då sa de att de var i Lindesberg, 38mil kvar till sundsvall minst.
"Mamma ni är ju knappt halvvägs, när körde ni?
"vi startade vid 10tiden, trodde vi skulle vara uppe till 16?"
"Nej ni har minst fyra timmar kvar om ni inte stannar någonstans"
"vi får nog stanna över någonstans här i Norrland"
"Ni är inte i Norrland ännu"
" Nej, jag vet haha..bara ett skämt (skrattar osäkert"
"Kör försiktigt , ring när ni närmar er!"

Puss och kram ill föräldrarna kör försiktigt där ute på vägarna ni andra, det är skåningar på väg till Norrland.

Dagens låt


Älskar denna låten, mina svägerskor sjöng den på vårt bröllop, jag gråter så fort jag hör den.

Slut i tanken


det här skulle jag behöva göra nu. Vi tankade 5l i gårkväll för de sista slantarna, nu lyser tanklampan och förhoppningsvis kommer jag hem ikväll men säkert är det inte.
I morgon kör mina föräldrar hit från trollhättan där de besökt min syster! längtar!

dagens låt - till min älskling


den här låten är till min man, alltid när jag hör den tänker jag på honom. Jag vet att han aldrig läser den här bloggen, vet knappt att den finns, men det gör inget. Jag vill ändå skicka den här till dig som gör mig hel.

Röd mjölk..

En sak som hände när jag flyttade ifrån Skåne var att jag inte längre fick mjölk från Skånemejerier. Lite löjligt att bli så nostalgisk över det eftersom vi minst lika ofta under min barndom åkte till Sölvesborg och köpte ARLA mjölk, men inget är som mjölk från Skåne.
Både Arla och Milko som vi har här kör med att Röd mjölk = Standardmjölk
Grön mjölk = Mellanmjölk och Blå mjölk = lättmjölk.

Det uppbådade en viss förvirring första gången jag skulle köpa mjölk i Karlskrona (Mamma hällde nämligen alltid över Arlamjölken i en kanna för att vi inte skulle kunna skilja ut den).
Jag älskar lättmjölken och valde därför glatt en röd förpackning och insåg till min fasa när jag kom hem och drack att i Blekinge var lättmjölken fet. Inisåg också att jag inte var läskunnig då det stod med stora bokstäver "Mjölk 3%" på paketen.

I Skåne är Standardmjölken orange, Mellanmjölken är blå och lätttmjölken är röd. Sedan finns det minimjölk och den är precis som här gul.
Alltså uppbådades en viss förvirring hos mig innan jag lärde mig att skilja ut de olika färgerna och inte rös av fasa längre när någon serverade grön mjölk som i Skåne är Fil.

Apropå grön mjölk kommer jag att tänka på en historia en vän i kalmar berättade. Hon hade familj i skåne och hennes familj åkte ner dit. Hennes sambo var trött en morgon och skulle hälla mjölk i kaffet, självklart tog han den gröna paketen och tydligen såg alla det men sa inget, gissa om hans min hade varit fin när han insåg att han hade hällt filmjölk i kaffet.

I Kalmar fanns Skånemejeriers mjölk att köpa på Netto, jag köpte några gånger men isnsåg attd et inte var samma sak. Nu passar jag istället på att njuta när jag är i Skåne och köper gärna en röd mjölk då och det är lättmjölk när den är som bäst.
Bilden ?http://mammaliv.blogsome.com/images/coop8.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.
Skapar förvirring.

Vad som inte finns i Norrland..

I bland går jag på affärn här och bara saknar sådant som finns i Skåne, längtar till PRIMA i Bromölla.

Spettekaka, inte gott bara sött men så himla tjusigt.


Spettekaka - ett konstverk

Skånemejeriers underbara mjölk, så god så fet, smakar mjölk inte kemíska stridsmedel


Skånemjölk- mellanmjölk

Åhusglass - hittas nästan aldrig här. I alla fall inte de underbart goda Tvåliterspaketen.


Här finns det Åhusglass.

Färsk sill- som man steker, så gott och nyttigt?


Smakar gott stekt.




Me myself and my darling....

Steg 06.45 då jag trodde att i snart skulle åka iväg. Men F han bara sov och sov. Så jag fick se på Bevvan och vänta och vänta. Till slut var jag tvungen att väcka honom och då visade det sig att han började senare idag!
Kunde kanske sagt det till mig då...fast enligt honom så har han förståss det!

Ska nu åka och träna och hämta lite grejer, sedan bär det av till jobbet i eftermiddag, antagligen by buss, då cykelcykel är sönder igen!

Dagens låt...



dagens låt...


vad som inte finns i Skåne...

Åt endast en liten chokladbit igår pga. mkt stressigt från lunch till 16.30 Mycket dumt då jag blev superhungrig när vi var och handlade och så när höll på svimma.
Ska därför idag försöka hålla upp blodsockernivåerna lite bättre.
I alla fall när jag gick på ICA med min korg (visst är de coola, de där korgarna man drar efter sig) Så insåg jag att det är en del saker här som jag aldrig skulle hitta på PRIMA i Bromölla.

 Framförallt Trocadero, vad gjorde jag innan jag visste om denna ädla dryck.

Trocadero bäst i världen

Sedan Drakens glass, så krämig, så dyr, så god.

  +  
Drake + Glass, oslagbar kombination
Pölsa, så äckligt, så svårt att hitta på PRIMA (misstänker jag)




Huuva!

Pariserkorv, aldrig prövat men används flitigt här uppe.


Parisare är gott!

Kroppkakor i miniformat. (I Skåne gör man egna skånska kroppkakor)


smakar bäst dagen efter


Färskpotatis (nog heter det väl nypotatis/ nypärer hemma i Skåne)







Städer vi bott i...


hittar en fin bild från Kalmar, exakt samma motiv har vi på en bild vi själva tagit ett par dagar innan vi flyttade från Kalmar. har den uppsatt på väggen i vardagsrummet tillsammans med ett par andra bilder på städer vi bott igemensamt. Tre stycken är de till antalet ochd en vackraste var Karlskrona, men den bästa definitivt Sundsvall och tyvärr Kalmar var inte så mycket, bara en stad att bo i.
Däremot saknar jag mina arbetskollegor i Kalmar, jag saknar den fina stämningen vi hade och energin. Mitt nya jobb är bra, men stämningen på jobbet är ibland lite tryckt pga. hotade förändringar som ligger vöer oss just nu och pga en hel del annat. Bl.a att vi bara har en man på jobbet och många starka kvinnor.

Så till alla de jag jobbade med i Kalmar, jag saknar er, flytta hit! Så tar vi över vården här!
varmt och skönt i idag, ahr varit ute och kört en del, ska nu sätta mig ute en stund efter att jag dokumenterat klart!
2timmar till hemgång, jag längtar redan!


en glad nyhet!

Ja!!! Mamma och Allan kommer hit på onsdag! Jag längtar!
Nu ska jag leta boende åt dem, annars får de bo hos oss, så klämmer vi in oss hos i ett tält på tomten elelr något liknande.  Men jag tror att de helst vill ha ett eget boende, de är sådana.
Hade tänkt att de skulle få gå på kvatersteaterns Les Miserables och se L. men tror inte de orkar sitta så länge tyvärr, men vi har ju filmat så de kan få se det ändå, i en soffa eller något!
 Dagens låt

 

Kan inte ha mycket att göra..

Jobbar idag igen! Nu på ett annat distrikt, endast för att tjäna pengar! Men jo jag kan erkänna att jag tycker det är roligt också!
Älskar att vara stöd för personal och någon man ringer till när det krisar. Älskar berömmet som stös över en när man fixar så att det blir bra för alla parter. Älskar ilskan som också kan kastas över en när man inte gör som de vill. Jag älskar adrenalinpåslaget jag får när något akut händer och min hjärna planerar allt jag ska göra och mina händer sedan utför det.
Avskyr känslan av att inte vara behövd, när någon säger "du behöver inte komma..." Eller "vi klarar det själva"
Vaknade pigg och utvilad i morse, min zombie till man skjutsad mig till jobbet och väl här så kastade jag mig girigt över nattens rapporter...och nu är jag i full gång med annat än jobb...men jag längtar efetr att telefonen ska ringa..då kan jag lova att det blir fart på mig.


Skulle inte ha något emot ha som patient.

Midsommarafton...så himla underbart


Midsommarbukett, plockad i trädgården




F, Svärfar och L klär midsommarstången.



Det blev cheesecake till efterrätt.

En mysig midsommarafton, lunch med sill och plockmat och sedan klädde vid medsommarstången och gjorde de numera klassiska sommarspelen med golf, stövelkast, ringkast och pilkast. Min svägerska och jag kom på tredjeplats, vilöket var en uppryckning från förra året då jag hamnade sist.
Sedan åkte F och jag och solade en stund på klipporna vid Vindhem och dagen avslutades med grillning och kubbspel, där vi faktiskt lyckade komma tvåa. Nu satsar vi på ett glas vin innan sängdags och morgondagens jobb!

Kubbplanen.

Dagens låt....


Midsommarmorgon











Bilden ?http://www.loftahembygdsforening.se/bilder/midsommar.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

Så här ska vi göra idag, heller hur?





Glad midsommar! Lite mulen morgon här i Sundsvall men "mulen morgon gör ju klar dag" brkar min mamma alltid säga.
Kom hem vid 23 i går och såg slutet på Die hard 3, har aldrig riktigt förstått dessa filmers storhet men jag antar att det har att göra med att John McLane överlever allt och är väldigt tuff.
Han borde vara död i lungcancer om inte annat.
Nå nu lever han ju och snart kommer nummer fyra, F väntar spänt och jag tror att ja hänger på till bion, det är ju en klassiker.

I natt drömde jag om en massa gamla klasskamrater, kanske beroende på att jag skickade mail och sms till alla möjliga igår för att önska glad midsommar. Jag gör alltid det, vid alla högtider.
Nu drömde jag om en kompis jag hade som heter Elin, i min dröm jobbade hon i hemtjänsten här uppe men iverkligehten läser hon nog på högskolan fortfarande. Var en lite utflippad tjej men vi var göda vänner för och verkar bara ha tappat kontakten ordentligt.
Nu ska jag:

  • Gå ut och plocka en midsommarbukett.
  • Smyga ner i sängen igen



en annan sötnos...


älskar Vänner, älskar att 5:an sänder det om och om igen. Sluta aldrig med det.Framförallt älskar jag dock Joeys korkade kommentarer. Vi har samma hjärna han och jag, jag fattar inte heller alltid.
Sen är han ju snygg karln att titta på. han skulle gärna få fråga mig "how are you doing?"

men han är ju söt...

Nog märks det att det är midsom´mar i morgon. Trafiken helt galen på väg söderut från Sundsvall. Långsamma husvagnar som blockerar enfiliga vägen och miffon som till varje pris måste köra om. Hallå! ni kommer inte fortare söderut, men kanske fortare till helvetet/himlen och tyvärr kanske ni tar med er någon oskyldig på resan. So please håll hastigheten.
Lyssnade på
Rix FM på väg ner och tillbaka, Erik Wedberg, vad är hans problem, han är sveriges tråkigaste radiopratare tror jag. kan karln säga något annat än "jag vet inte" efter varje mening? men han är ju ganska söt, så vi förlåter väl honom.


Bebis...i magen..inte än...

Undrar vad som händer. Lugnaste dagen på jobbet hitintills. ett enda samtal än så länge inga fax idag.
Blir galen av detta lugn vill att det ska hända saker. helst hela tiden.
har i alla fall disekerat sidorna på
familjeliv i jakt på roliga berättelser om graviditeter.
Tycker att det kan vara en rätt trashig sida, många galningar verkar husera där. men man kan också få en hel del kloka tips och råd om saker och de tar jag till mig.
 en sån här längtar jag efter ibland!

brukar även läsa en gammal klasskamrats blogg dagligen tänkte att jag skulle tipsa om den för hon skriver mycket kloka och tänkvärda saker

Nyttan med fackombuden

Ser plötsligt ljusare på livet! Har fått mail från personalchefen att jag får kval. övertid på alla pass jag går in extra i sommar. Inget snack, ingen diskussion, bara att tacka och ta emot!
Ja men känner jag cheferna rätt ska de nog vägra ändå, men då, då skickar jag vårt söta fackombud på dem.

Ja, han ser faktiskt ut ungefär sådär.
Om någon undrar, så har jag fått en vansinnig blogglust idag.

Dödskörning.


Helt galet jobbigt att ta sig till affären. Det kunde faktiskt sluta med att vi båda förvandlats till två rostbiffar.
En galning som inte visste vad väjningsplikt var höll på att preja oss i sidan. Tack och lov är min underbare, vaken och snabb så han såg vad som höll på att hända och väjde åt sidan. Snubben i andra bilen märkte så klart inget alls. Han visste säkert inte vad väjningsplikt var för något.

 


En annan gubbe som är en favvo...dock inte som Justin utseendemässigt alltså...

Bilder, bilder, bilder


Underbara gubbar!


annan underbar!
Är helt galen i Justin idag. Och så ledsen att jag inte kunde åka på konserten.

Bästa låten just nu....

>

Åh en sån fin kille....

Bilden ?http://i.realone.com/assets/rn/img/0/7/0/5/11545070-11545073-large.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.Åh

Min passion....

http://www.foodbrand.com/images/logos/haagendazs.gif
alltid när jag är i Stockholm smiter jag in på Seven Eleven för att hitta någon ny underbar smak som inte kommit till Sundsvall och aldrig lär göra det heller. Dock på Ica Kvantum finns några av favvosmakerna (cookies and Cream och Strawberry Cheessecake)
Nu har jag klippt gräset, kunde inte starta gräsklipparen men snälla grannen hjälpte mig och nu är gräsmattan jämn och fin. När jag ändå var på G dammsög jag också inomhus. Glad att vi inte är astmatiker då skulle det gå åt skogen för oss.
Svärmor ringde och ville att vi skulle ta med oss Rostbiff och potatissallad i morgon till midsommarlunchen. Jag gissar tyvärr att hon väntat på att jag skulle ringa då jag sagt det till svärfar. Men jag är ju lite långsam av mig. en komisk sak är dock att jag faktiskt för en gångs skull precis var på väg att lyfta luren till henne när det ringde. Det skulle vara första gången jag ringde till dem, jag är lite rädd för dem tror jag.
När F kommer hem får vi åka på rostbiff jakt och sedan ska jag på jobbet i vanlig ordning.
Punkade cykeln igår, så ytterliggare bekymmer finns där. Måste bussa några dagar nu tills vi lyckas laga eländet.

Hårdrockare får bidrag.....I´m a hardrocker, yes I´m

Jobbig dag idag, mår sådär.
Borde:
  • klippa mig och skaffa jobb (haha)
  • Klippa gräsmattan klart (halva är klippt ser urfånigt ut)
  • Skriva ett intelligent inlägg här på bloggen.
  • Åka och träna
Kommer antagligen att:
  • Sitta framför datorn hela dagen tills det är dags att gå till jobbet.
Läste i Aftonbladet om en kille som var hårdrockare, han hade fått ett intyg  från AF att hans musikstil var ett handikapp som typ gjorde att han inte kunde jobba normalt. Alltså ursäkta men det finns människor som kämpar för att få rätt till sin sjukskrivning, som lider och far illa och tvingas gå på socialbidrag för att de inte kan jobba medan försäkringskassan hävdar att de visst kan det. Så får en smitare ett sådant där intyg, han är 43år och tror att han snart ska slå igenom med sina band. Han går på 300konserter om året och vägrar kllippa av sig håret eller klå sig i kostym. Han har förlorat sin familj tack vare hårdrocken, säger visserligen att han väljer barnen före musiken, men antagligen har han inte varit i situationen att han behövt välja ännu.
VÄX UPP! Tonåren är över nu är det dags att skärpa sig, långhåriga killar kan få jobb utan hjälp, konserter får man gå på på sin semester och helger. Så Patetiskt att det inte är sant!

Ja nu har jag röjat på lite, i morgon är det midsommar och det är underbart, ska sitta ute i den ljusa natten så länge det går! Eller i alla fall tills jag ska på jobbet kl. 07 Lördag morgon!
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

Midsommarlunch ska det bli!

Jaha! Så typiskt äntligen än dag som gjord för sovmorgon och då kom det en elektriker kl 8 på morgonen för att sätta in en "fjäravläsningsmätare"
Jaha, alltså steg jag upp 6.30 och väntade, såg ett gulligt avsnitt av Bevvan där Steve hade sexuella problem. tio över 8 kom de äntligen.
När han såg att det stackars skåpet satt bakom vindstrappan, stönade han högt, men det gick nog ganska bra för honom för 10minuter senare var det kalrt och nu har vi en lyxig mätare som även meddelar hur många kilowatt timmar det går åt per timme.
Så när han nu väl hade gått, då sov jag gott i ett par timmar. Hårt arbete med disk, ståd och tvätt innan det var dags för frukost/lunch och sedan cyklade jag till jobbet och ja där är jag nu.
en sak till: jag har påbörjat ett litet projekt men än så länge är det hemligt!
en fin dag här i Sundsvall annars, solen skiner och det blåser lätta vindar, längtar efter en solstol och ett glas iskall alkoholhaltig dryck.
I morgon ska jag träna på morgonen och sedan försöka komponera någon slgas midsommargåva till svärmor. Vi är bjudna på midsommarlunch, så mysigt!
Midsommar blir nog lugn ananrs, jag jobbar ju dagen därpå! Det blir vår andra midsommar här uppe.
Nästa vecka kanske föräldrarna kommer hit, jag håller tummarna för det!

Schulman - elakast i stan

Ja, faktiskt ganks aktiv idag!
När jag hämtat F på jobbet så åkte vi hem och han åt lunch och jag diskade!
Hatar att diska, det är bara så men nu en gång för alla beslutat att det ska göras dagligen istället för att samla på hög.
Sedan åkte jag ner till återvinningen med en massa glas, papper och plast, miljövänner står i led och tacakr mig för detta!
Därefter klippte jag halva gräsmattan, varför det blev halva kan man udnra, men gräsklipparen lade av och jag kudne inte starta den igen, beslutade därför att klippa resten i morgon. Då är dessutom tvätten som jag hängde ut, torr och borta.
Sedan grillade vi kött och åt sallad och kokta nypotatis från Bromölla till. Gott!
Nu sitter vi framför varsin dator och kollar dagens infoflöde på nätet.
Har börjat att dagligen läsa A. Schulmans blogg. Jobbig kille, väldig elak och ironisk men ibland är elakheter intressanta.

how do You live your life?

How You Life Your Life
You seem to be straight forward, but you keep a lot inside.
You're laid back and chill, but sometimes you care too much about what others think.
You prefer a variety of friends and tend to change friends quickly.
Some of your past dreams have disappointed you, but you don't let it get you down.
How Do You Live Your Life?

Dagens I-landsproblem

Ja, jag vet det är totalt med fagensilandsprolbem och antagligen hatar miffot på Aftonbladet människor som använder det uttrycket. Men jag tycker att det är klockrent (ännu mer hat, anar jag). första gången jag såg HippHipp och en snubbe med 6 fjärkontroller skulle stänga av TV:N  och de så sa de "dagens I-landsprblem"
Jag småskrattade i flera veckor efteråt.
Nåväl Dagens I-landproblem: I Aftonbladet i dag (pappersupplagan) Om Emma som skämdes för sin passbild. Polisen tar ju nu bilderna och hon såg väl inte så kul ut på passfotot men så stor skillnad var det faktiskt inte och grejen är! Det är inget foto du ska ha uppsatt på vägen, du behöver inte visa bilden för någon mer än tullpersonal  och whatever dömer någon dig efter passbilden då är de nog inte så mycket att ha i alla fall. Polsen säger i alla fall att de inte har några planer på att köpa in nya kameror. Bra, det finns annat polisen borde lägga ner tid och pengar på!
Sen kanske någon förstår att jag stör mig på denna fåfänga då jag själv, oavsett om det är en proffsfotograf med retusceringsmöjligheter som tar bilden, ser ut som ett lik eller ett ufo.

  • Gjort:I dag annars, vaknade 6.21 följde med maken till jobbet och fick hjälpa till att bära in målarfärg, de ska måla i sommar!
  • Körde till Stepin (som snart heter helix) och styrketränade, åkte hem och startade tvättmaskinen.
  • Ringt till länsförsäkringar som stillsamt krånglar igen!
  • Varit på Citygross och handlat potatis och Flintastek till kvällens grill.
  • Insett att mitt löfte om ett glas vin på Torsdag kväll är kört då jag har beredskap till 08.00 på midsommarafton.
  • Hängt ut tvätt
  • Läst aftonbladet och frukostat med Italiensk skinka på mackan.
  • Planer: Hänga mer tvätt, ta en dusch, ev luncha och hämta maken i Essvik (2.6mil)
  • Grilla
  • Klippa gräsmattan och (ve och fasa) städa huset.



Insomnia 2

Kan inte sova, vi gick och la oss tidigt i kväll eftersom vi ska stiga upp vid 6tiden i morgon. Men jag är pigg och kan inte osva. Min man somnar ofta fortare än mig. Kanske är det något fel på mig.

Spegelbilder från olika delar...

En lustig sak på mitt jobb.
En kvinna i femtioårsåldern, Norrländska född i Ramsele har en helt otrolig likhet med en tjej som jag växte upp med i Gualöv. Lite utseende men mest i gester och minspel.
En annan tjej på mitt jobb, också Norrländka är inte så lik min bästa vän i utseende men däremot i sätt. JAg roar mig med att iaktta dem och saknar mina vänner från barndomen.

10timmar på jobbet 6 timamr kvar till hemgång!

Älskar glass!!!

You Are Brownie Batter Ice Cream
You've been known to lick *everything* clean
What Flavor Ben and Jerry's Ice Cream Are You?
Älskar glass, framförallt superdyra och lyxiga Ben&Jerry och förståss HägenDazs kan inte leva utan, borde inte leva med!

Ska genast starta ett band!!!

Your Band Name is:
The Tender Crybabies
Band Name Generator
Det kan ju inte bli annat än lyckat med det här namnet, passar mig dessutom utmärkt en sådan lipis som jag är.

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg på bloggkartan.se
Inte så att jag jättegärna vill bli sedd, men det är roligt när folk läser vad jag skrivit och länkar sina egna bloggar så jag kan få nya infall.

Skolministern-en överlägsen en....

Nu vill regeringen att skolstarten ska tidigareläggas till 6års ålder, skolgången och grundskolan ska bli tioårig.
Min tanke är nää...alltså grejen är ju att de flesta barn redan går i förskolan (lekis) i sexårsåldern. Ska de börja med skola redan då?
I många länder börjar ungarna i solan redan när de är fem år, de lär sig enklare räkning och läsning redan då. Är det ett bra sätt att trycka in mer kunskap i barnen? Kommer skolan att förbättras av det här?
Jag tror inte att lösningen på skolproblemet är att skapa ett obligatoriskt extra år, de barn som inte fixar skolan idag, kommer troligen inte att fixa den bättre för att de tvingas gå i skolan redan från 6års ålder.
Jag tror hellre att man ska satsa på: enkel och rolig pedagogik redan på förskolan (från 1års ålder) Det ska vara en lek då. Barnen ska få leka sig in i skolan.
Tydliga krav i läroplanen vad barnen ska klara i varje årskurs.
Specialpedagoger som kan stötta och hjälpa alla som inte hänger med.
En bättre lärarutbildning och fortlöpande fortbildning för alla pedagoger.
Inte jämföra skolor med varandra utan hellre titta på, vilka barn går i den här skolan, vilken bakgrund har de och vilka möjligheter har de och sätta in extra resurser på de skolorna.
Alla barn även de som går på högstadiet ska känna att det är roligt att gå i skolan, de ska få växa med ansvaret. T.ex när jag gick på högstadiet tränade vår lärare oss för gymnasiet genom att vi fick göra egna forskningsprojekt och liknande.
Gymnasiet bör också göras om, fordonskillarna som inte vill ha högskolebehörighet ska inte tvingas läsa en massa ämnen de känner att de inte har nytta av. när man är 16 har man livet framför sig man ska inte tvingas in i fack redan då, det ska alltid finnas möjlighet att välja om.
Om man är 16år och skoltrött, låt dem få gå ett praktiskt program, sedan kan de själva välja om de vill läsa till olika ämnen. Kanske vill man bli utlärd elektriker men är också intresserad av att få högskolebehörighet, då ska den möjligheten finnas.
Ja det var mina tankar, jag har ett tag retat mig på vår skolminister som är så otroligt överlägsen...låt oss se undrar om han ahde fixat högstadiet med de tuffa kraven som ligger på barnen idag, det har ändrat sig på bara några år.

Buffy....vampyrdödare på riktigt

Ja nu har jag inlett mitt långa pass och det är mindre än 12 timmar kvar till hemgång. Längtar tills mina riktiga kollegor dräller in här och jag vet att det bara är 7.5timamr kvar. Men dagen ahr varit bra, haft en del att göra med sjuka och anhöriga. Alltid spännande när man får använda hela sin kunskap och förmåga. Vet inte om det alltid blir jättebra men jag tror det coh jag gör ju mitt bästa jämt i alla fall.

Nog om mig; läste igår till min stora glädje att underbara favvoserien Buffy följs upp av en serietidning som kallas
season 8.  Ska genast inhandla och avnjuta lata sommardagar på stranden.
varför gillar jag Buffy, från början gillade jag nog mest Angel, han var ju vansinnigt snygg men efterhand började jag mer gilla tanken på att det var en tuff tjej som kunde slå alla monster och att hon rädade världen så många gånger. men även kunde vara svag och till och med dö. Sedan började jag mer och mer gilla de andra figurerna i serien. De första tre säsongerna såg jag otextat vilket också var bra för min engelska (jaja kanske inte men vi kan väl säga det)
Serien tappade väl lite i säsong fyra när de lämnade high school men den ryckte ju snart upp sig igen!
Bästa avsnitt, utan tvekan sista avsnittet i säsong fem när B dör. har väl aldrig gråtit så mycket framför TV:n nåväl. Tvserier i sig..men de är ju inte verklighet fast ibland är det svårt att skilja de åt. Jag skulle vilja att det fanns en vampyrdödare, framförallt om det finns vampyrer...Annars kan det väl vara

Vem är jag...vem vill jag vara och hur...

Nya tag nya takter. hatar att ha det så här lugnt. igår hade jag ganska mycket att göra och tillsledes blir jag uttråkad trots att jag haft tre ärenden vilket är lika många som igår. Skillnaden är att det bara är telefonärenden och det tar inte så lång tid. försöker komma på något att göra, men just nu står det still. Så då väljer jag att blogga mig bort från trsistessen. Känner på mig att det kommer att bli två långa helgdagar fast här på jobbet. Jag hoppas och ber dock att jag får göra som jag vill och byta område till kvällen. Annars blir jag knäpp,kan inte vara instängd här på huset i 16timmar.
Just nu vill jag sova.
har börjat tänka på vad som är jag. Vilka ord beskriver mig.

Jag tror att f s familj säger Lugn, talar bara när hon verkligen behöver, Möjligen humoristisk och slagfärdig när hon vill. Snäll.
Min man säger: neurotisk, hypokondrisk, stressad, jobbgalen, men väldigt fin om hon vill.
min mamma säger: min fula dotter, men snäll och duktig och lugn, inga bekymmer nu för tiden (men många när hon var liten) slagfärdig
Jag själv säger: Fet, ful, ganska duktig på mitt jobb, lat, Fs tjej (det vill jag helst vara, hans)
Kören säger: duktig förstasopran, försiktig, rar och snäll
De som aldrig träffat mig; avståndstagande, försiktig och osynlig.
 Mina arbetskamrater: jobbar hårt, noggrann, fin med vårdtagare och anhöriga, ställer alltid upp och trots ringa ålder en hel del kunskap men lyssnar också på andra. Slagfärdig ibland

Sammanfattning: Snäll, lugn, slagfärdig, hypokondrier (men det är jag inte, läser bara för mycket om sjukdomar)en som alltid stälelr upp. Fet och ful (mina egna ord, då kan ingen annan säga det) Stressad. Ja jag är stressad som få.

ha en liten självrannsakan stund, jag vet inte alltid vem jag är, jag känner att jag har så många sidor, ejk på jobbet är inte Ejk hemma och ejk på släktmiddagar är en helt annan Ejk. men det jag trivs bäst med är Ejk framför pianot eller i sängen med F som håller om mig och vi pratar om framtiden eller dåtiden och abra tar det lugnt. Jag tar det inte lugnt så ofta..behvöer nog göra det.

Längtar till jul...kanske inte riktigt men....

You Are an Angel
A truly giving soul, you understand the spirit of Christmas.
What Christmas Ornament Are You?

längtar lite efter julen. Sommaren är nu fulltecknad med jobb. ja..det blir faktiskt inte mycket annat än jobb känns det som nu.
Tre helger i rad är jag uppbokad för jobb, sedan har jag semester och då bär det av ner till skåne över hlegen och födelsedagen. Jag kommer hem igen på morgonen när jag ska börja jobba och då jobabr jag fyra helger på raken innan jag äntligen har en ledig helg i sikte!  Men samtidigt en av dessa helger jag jobbar har jag tagit helt frivilligt så. I helgen jobabr jag ikväll till 23. Lördag 7-23 och söndag 7-23 men får ju bra betalt så jag ahr inte så mycket att klaga på.
Jag hoppas att F och jag i sommar ska hinna åka till Åre en helg, ev. till Stockholm en helg och sedan kommer vårt lyx.
Bröllop och sedan Grekland. Då är det värt att slita som ett djur när jag knappt ska jobba något alls i september utan bara njuta av en underbar sensommar och semester hoppas jag!!
Hoppas att vi även i höst hinner hälsa på våra söta kompisar i Göteborg och min ännu sötare lillasyster som jobbar och sliter i Trollhättan.
Sedan skulle jag vilja gå på teater i höst, kanske i november, så lyxigt att få åka till stockholm och gå på en teater och bo på hotell. Sådan lyx gillar jag.
I dag blev det ingen träning, men väl promenad från Bydalen och hem och sedan cykeltur till jobbet. Hoppas att jag i morgon under jobbtiden kan gå ut en långpromenad med telefonen på.
Nu ska vi fika och sedan bär det iväg ut på jobb!

hah..skoj test om man fattar norska...

logo
Hvem er du i Mummidalen?

Mitt resultat:
Mummimamma
Du er Mummimamma! Du er snill og omtenksom. Hvis noen har et problem går de til deg for råd, og du har ofte en løsning.
Ta denne quizen på Start.no

Jordgubbar och rasister

Puuh..cyklade till jobbet i ösregn idag. Blev blöt men det var skönt.
I morse var jag på Stepin har beslutat mig för att styrketräna och springa på löpbandet tre gånger i veckan. Måste ju bli vältränad till hösten när jag ska skaffa mig personlig tränare.

Upplevde något otrevligt på busshållsplatsen idag, två kvinnor i medelåldern som pratade. Den ena hade tydligen misshandlats i flera år och skulle nu äntlgien lämna sin man, även hennes dotter hade blivit misshandlad och det var ju obehagligt  och sorgligt. Hon såg ut att ha haft ett hårt liv och jag blev nästan ledsen för hennes skull.
men sedan började de prata om invandrare och då var jag inte så ledsen längre bara arg och irriterad. för naturligtvis det satt många med utländsk bakgrund på busshållplatsen som hörde hela deras samtal.
Bl. a sa de att invandrare kommer hit och slår svenska kvinnor, i samma andetag somd e själv berättade att det misshandlats av sina svenska män. Alla invandrare är kriminella hävdade de, det ligger tydligen i deras gener. Alla invandrare väljer Sverige för här får de det bra. Bl.a får de 25000kr av Svenska staten plus hela sin hyra betald, ack säg den svensk som får det.
Till slut orkade jag inte lyssna mer och jag kunde bara se beklagande ut på de andra som satt och hörde detta och försöka visa på något sätt att jag inte höll med eller stod för deras inskränkta åsikter. vilka häxor!

Smygrasism eller öppen rasism bland vanliga svenskar, hur vanligt är det. Visst de klienter jag jobbar med kan ibland häva ur sig ganska elaka saker om invandrare eller människor som ser främmande ut, de är ju ofta gamla, dementa och vet inte bättre. Men vanliga svenskar är de rasister? Ja att så många runt 3% röstade på SD säger väl sitt men vilka är de då?
Är det mannen i kostym som jobbar på banken, eller är det parkarbetaren eller förslolläraren, eller  gud förbjude de som jobbar på immigrationsverket?
Är det så att om man träffas och pratar kan man berätta saker man hört och sett utan att vara rasist? Kan man ha fördomar utan att vara rasist?

Djupa funderingar från trött Skåneflicka i regnigt Sundsvall, men en glädjande sak. Jorgubabrna börjar bli billiga och jag ahr petat i mig en hel ask själv, ljuvligt goda....


Les Miserables

} } document.onmousedown=click // -->
Kvartersteaterns sommarspel 2007 blir Les Miserables.
Spelas 9 Juni - 3 juli på Folkets Park Sundsvall

Var på teater igår! fantastiskt bra, hett tips för alla som är i Sundsvall.
Kolla framförallt in Cosette i mellersta åldern, det är min mans brorsdotter, en blivande stjärnskådelspelerska och sångerska. Hela familjen var så otroligt stolta över henne igår!
jag har länkat till Kvartersteatern så att ni kan kolla in fakta där.
Är på jobbet nu, ganska lugnt för tillfället men det verkar kunna ändra på sig vad det lider.

a Short one..

Någon har grävt i vår Bregottpaket. Det är inte jag och min man säger nog att det inte är han...undrar om det är kossorna i Bregottfabriken som skrapat med hornen.
Allvarligt..när jag var liten så fick ajg lära mig att skrapa smör så att det var jämnt i paketen hela vägen ner till botten.
jag tror inte min man eller hans familj fick lära sig det, för det är ett stort hål i paketet nu och det tcker jag är ganska äckligt.
ha.,,en bra anledning att sluta smöra smörgåsen sätter sig framför mina ögon nu.


Ljuvlig syrener


Syrenen är defenitivt min favvosommarblomma, näst efter liljekonvalj (fast den är väl mer en vårblomma)
Så otorligt vackert är vårt syrenträd i alla fall.

Äntligen hemma, frisk, medial

Åkte till Umeå 5.15 i torsdags morse, var framme exakt klockan 10.00 vilket gjorde att jag fick springa supp till röngten på NUS (Norrlands Universitets sjukhus) dock var de försenade så de märkte inte att jag dök upp några minuter sent.
Magnetröntgen är aldrig roligt, om jag börjar tänka på var jag ligger och hur det ser ut börjar mitt hjrta slå så högt och hårt at jag inte ens hör kamerans smällande. Därför sjöng jag A-sången (från fem myror är fler än fyra elefanter) tyst för mig själv och räknade får och adra saker för att inte ens tänka på att jag låg i ett smalt rör och inte fick röra en fena.
En sjukskötare skulle ge mig kontrast och råkade spruta lite subcutant (utanför kärlet) det gjorde så vansinnigt ont att jag stortjöt när jag låg där inne. han sa docka tt det inte var å farligt och attd et endast var koksalt han sprutat fel. VIlken liten lögnare, jag råkar vara sjuksköterska och vet hur det känns att få koksalt fel, men  men...
Armen gör sådeles fortfarande ont men jag överlever.
Eftersom det sedan var ett dygn kvar till mitt läkarbesök gick jag ut och "gjorde" Umeå. Jag köpte en födelsedagspresent till min syrra och skickade iväg och så var jag och kikade på den mäktiga Umeälven. Udnerbart väder som gjort för stadsflanerande och långpromenader.
Efter en sömnlös natt på patienthotellet och en god frukost så givk jag till läkarbesöket stärkt och lugn. Jag tänkte att det värsta som kan hända är jag har en tumör och det kan jag inte ha...det var mitt mantra.
Doktorn sa att Du har en fullt normal hjärna, fläcken på hjärnstammen var bara en skugga.
Kan ni fatta hur skönt det var?? Efter flera veckors ängslan släppte all oro.
Dock förmörkade han det hela sedan genom att säga att mina problem (ständig huvudvärk och mediala syner) troligen var något jag fick leva med. De kunde inte göra något åt dem. Han verkade inte heller tro på mig när jag sa att jag verkligen har ständigt ont i huudet, men vem skulle väl tro på det, kan man verkligen ah det?
Ja. jag har det men för det mesta är det uthärdligt.
Aen avslutade han besöket med att säga att jag får gå till ett medium med mina mediala syner för han kunde inte hjälpa mig med dem.
Nå nu ska jag ha en lugn och skön sommar, (massor av jobb dock) sedan ska jag börja och leta alternativa behandlingar för min huvudvärk och andarna, ja de får väl vara där, på sätt och vis skänker de en viss tröst ibland.
Vår syren ahr slagit ut, när jag känner mig fit for fight ska jag lägga in ett foto av den...så underbart vacker.

vad gör du när jag inte är hemma....lämna mig aldrig, aldrig

Hmm...lite fundersam idag, kanske lite ledsen också. beställde biljetter hem till Gualöv idag, ska åka om exakt en månad och vara borta fem dagar. Ska bli skönt. Samtidigt finns oron där. Jag har alltid en känsla av att min man tycker det är skönt när jag åker, eller ja jag vet att han tycker det. då får han göra vad han vill. Jag vet att det är ganksa oskyldigt, han ser film och spelar spel och struntar i att diska. Men ibland kan jag inte låta bli att undra...vad gör du när jag inte är hemma?
Ett tag var jag säker på att han tog hem någon tjej, jag är vansinnigt svartsjuk och jag vet att det funnits andra tjejer samtidigt som vi haft ett distansförhållande. Ett tag sårade han mig mycket genom att prata i telefon med dem när jag var med. Jag tror han ahr slutat med det nu, nu har han bara mail och msn-vänner men ändå undrar jag ibland när han döljer vad han håller på med på nätet för mig. Sen vet jag att han har rätt och behov av ett eget privatliv och han skulle aldrig göra mig ledsen igen som han har gjort några gånger.
Jag är ganska oskuldsfull, innan vi träffades hade jag bara haft korta förälskelser och sedan inledde vi ett distansförhållande, till viss del bakom hans tjejs rygg, han hade oss båda ett tag, tills hans mamma gjorde slut på hans andra förhållande, då var det mig han valde. Men sedan har han ibland svävat ut, han har väl aldrig varit med någon vad jag vet eller vill veta, men han har haft heta vänskapsförhållande på nätet med småtjejer som blivit otroligt närgångna och förälskade. (jag hatar dem, bara hatar dem hur mycket som helst, fast jag vet att de egentligen inte gjort något fel)
Men sedan vi gifte oss har han bara varit med mig och haft mig och det vill jag tro, men ibland slår mitt dåliga självförtroende till och jag vill bara gallskrika, för att jag är så rädd att han ska lämna mig eller ha någon annan vid sidan om som ska få höra det som bara ska tillhöra mig, som tar hans hjärta ifrån mig, det gör ont det.
Jag vill att han ska ha sin frihet och må bra men han får bara tillhöra mig ändå, ingen annan får vara så nära som jag, ingen annan, då dör jag hellre, jag kan inte förlora honom. Jag älskar honom så mycket att det gör ont ibland och jag vet inte hur jag ska visa hur mycket jag vill och känner.
Just nu känns det ändå bra och vi ahr det bra men...rädslan finns där. Lämna mig aldrig, sluta aldrig att älska mig, jag ska försöka bli bättre och vara den bästa för dig.
Åh..vilken patetisk varelse jag är.

Testa dig! Det gör jag

You Are Lightning
Beautiful yet dangerous
People will stop and watch you when you appear
Even though you're capable of random violence

You are best known for: your power

Your dominant state: performing
What Type of Weather Are You?

Det stämmer inte ett dugg på mig, måste förstått svarsalternativen fel, eller så är det fel på testet!
Gör testet du också!

Strulig bank

nu så äntligen verkar allt ha ordnat sig med banken.
Det började med att vi bytte bank då vi fick bra villkor för lånen hos länsförsäkringar, bytet funkade superbra och framtill för en månad sedan var vi jättenöjda med banken.
I förra månaden började problemen, F fick brev om att han ej betalt ett autogiro som han visste skulel vara inlagt, han kolalde det och det visade sig att fel bankkkonto lagts in.
Nu i månadsskiftet så fick vi papper om vilka lån och försäkringar banken skulle dra och vilka summor det skulle bli. Men 4/6 hade fortfarande inget hänt. Förutom att en av mina poster hade dragits från Fredriks konto. Jag ringde till vår bankman och han ordnade allt igår. Men idag kl. 12 när jag gick in på banksidan så hade plötsligt mitt konto tömts på pengar. Ihhh Panik! Då ringde vi banken och det visade sig att det hade blivit lite fel vid dragningen så vi fick pengar tillbaka och nu äntligen ska allt vara ordnat. Men F vill fortfarande byta bank och är ganska sur på mig för att vi bytte från början. Men trots strulet så tycker jag Länsförsäkringar är en bra bank, vi har ju bra villkor på våra lån och det är huvudsaken egentligen.

Annars planerar vi en fjällvandring i Åre i Augusti,
Bröllop i September och en Greklandsresa om allt går som det ska.
Just nu hoppas jag att mina föräldrar ska komma på besök veckan efter midsommar, det vore jätteroligt.

Drömmar om Skåne....

Har tänkt mycket på Skåne de sista dagarna och drömt om det. Inte så att jag egentligen saknar det så mycket men..jo jag saknar det! jag saknar närheten till Danmark, jag saknar den långa våren och jag saknar att kunna åka ut på slätter där berg inte är att skymta.
Samtidigt älskar jag Norrland och Sundsvall. Jag älskar bergen och skogen, stenstan och vattnet. Jag älskar utsikten från vårt fönster
(fast det här är utsikten från svärföräldrarnas fönster)

Egentligen är väl det jag saknar mest mina föräldrar, de ska komma upp snart och jag längtar efter dem. F ha ju sina föräldrar här och tycker att det kan bli lite mycket av dem, min ena svägerska får täta besök av sina trots att de bor i Vasa (finnland) och min andra svägerska har ju inte så långt till sina heller, men jag känner mig ibland lite strandsatt och ändå, här vill jag helst av allt vara i vårt lilla hus med F och alla våra planer och tankar.
Igår övade Canorakören inför söndagens konsert, det ska bli skoj! Det låter faktikst riktigt bra om oss och vi är proffiga få se hur det går på söndag men jag tror på succe´. Lägger in en bra låt med tema från Buffy the vampire Slayer som är min absoluta favotvdrama. När jag är deppad ser jag ett avsnitt av Buffy. Ska nog göra det nu.

Långsamt, långsamt

vissa sidor på nätet knakar sig långsamt framåt en av dem är familjeliv
som verkligen segar på saktare än något urtidsdjur. Men en förbaskat bra sida att utbyta erfarenheter på så därför står jag ut.

Nostalgi - älskade såpa


Död, död, död

Är totalt besatt av en engelsk såpopera. I fredags ramlade en brevbärare ner från en byggnadsställning och hela dagens avsnitt så ägnade man sig åt att få en olycka att se ut som en olycka.
Innan dess har jag hunnit att tvätta, ta en cykletur och städa. Kan det bli bättre.
Det verkar ckså som vissa av våra problem håller på att lösa sig men vi ska ta det lugnt nu tills allt är i ordning.

Jag är en Älva

Your Elf Name Is...
Candy Mc Flurry
What's Your Elf Name?

Haha de har ingen aning om hur bra det passar på den här godisgrisen!

Mobbare i Bromölla - förenen eder

Har sovit gott hela natten. Vaknade till när maken gick till jobbet men somnade sjukt skönt igen. Drömde dock en mardröm om mina gamla plågåandar från högstadiet. Det finns en kille på Tunnbyskolan, Bromölla som hette Alpar. Han var världens elakaste. Jag hoppas att han är snällare nu för tiden för hans egen skull. egentligen var jag skitträdd för varenda kille i hans klass, det var E klassen, det var riktigt, taskiga grabbar och jag var ett utmärkt offer. En ganska ful brud som grät så fort de sa något och när man gråter då reagerar lärarna tyvärr (tyvärr därför att de såg inte all den andra mobbingen de här killarna utsatte mina andra vänner för som var mycket grövre än det de gjorde mot mig)  I alal fall att de gång på gång tvingades säga förlåt till mig gjorde inte salen bättre. Saken är den att de säkert är supertrevliga 26åringar idag men när jag ser dem hemma i Bromölla väljer jag ändå en stor omväg, för mig kommer de alltid att vara 15åriga monster.
När jag tänker tillbaka nu så ser jag mest allt som en enda stor obehaglighet,jag kan inte direkt komma ihåg något de gjorde, det var mer småsaker som att de sade otrevliga saker eller förstörde saker för mig.
Problemet för mig var väl att allt de gjorde och sa + en massa andra omständigheter ledde till att jag fick ätstörningar och tappade minst 20kg på ett år i vikt. Jag vägde ca 58kg och var 1.77 lång (BMI 18) när någon upptäckte hur det stod till (inte mindre än vad många väger och anser sig normalviktiga men jag är ganska kraftig i benstommen, på riktigt). Nu är jag dock inite något mager längre men matproblemen finns kvar.
 I alla fall jag hoppas att livet varit bra för dessa gossar, jag önksar dem inget illa och jag vet att de nog inte menade så illa med mig men jag kan aldrig förlåta hur elaka de var mot framförallt en killkompis det ska ni veta! Och jag hoppas att de lär sina barn  att ha en tolerantare och vänligare människosyn än vad de själva hade när de var 15år.

Födelsedag med picnic, pirater och grillning

Idag fyller F år, vi började dagen med att åka och kolla på cyklar, hittade dock ingen bra. Sedan hade vi picnic på vår egen backe, lagom mysigt. Sedan åkte vi till stan och satt vid selångersån och myste och till slut gick vi på bio. Nu är vi hemma, solbrända och trötta och ska väl snart laga lite mat för att avrunda dagen.
F fick en rund kudde av mig, det har han pratat länge om att han vill ha och det hittade jag till sist på IKEA efter mycket letande.

Vi såg P of C vid världens ände,  på
SF bio i sundsvallvar väl sådär, är inte så galen i Pirates filmerna, men den hade ett bra och överraskande inte allt för lyckligt slut.

Här är resultatet.


Steg upp klockan 6.30 i morse för att måla eländet en sista gång, passade även på att måla byrån som Allan gjort och en del lister som F ville ha målade, blev rätt bra om jag får tycka själv.
Sedan städade vi och jag lagade drösvis med mat, då vi hade kombinerad födelsedag/inflyttningsfest för släkten idag. Mycket trevligt!

Här är det tre svägerskorna och svärmor, vilken jag är kan ni nog gissa, det ör jag som är den fula bruden i skrikig klänning.


Så här blev hallbyrån.
Nu ser vårt hem äntligen ut som ett hem. Nog har vi massor att göra nu men det ser åtminstone fräscht ut under tiden.
I kväll ska vi förhoppningsvis ta oss ut på stan och dansa några timmar men jag ropar inte hej, är ganska trött efter den långa dagen med arbete och sedan fest.

Möbelrestaureraren det är jag det!

Nu har jag målat skåpet ytterliggare en gång! Börjar arta sig men måste ta en runda i morgon igen!
Det blev ingen HD kamera, beslutade mig för att avbetalning ej var bra , har börjat spara till eländet is tället, kankse kan han få den i julklapp.
Det blev en annan grej som han faktiskt vill ah men inte vet om ännu. Ska inte berätta än dock då jag inte vet om han läser min blogg.
Fast jag misstänker att han inte gör det, han ondgör sig ständig över bloggandets vara.
I alla fall var jag på IKEA och träffade min chef bland hyllorna, hon hade blonderat sig så jag kände inte igen henne, "blonds have more fun" sa hon. Ha, jag tror det är brunetter som har kuligast, tänker i alla fall förbli brunis nu.
Jag köpte fräscha dekorationer på IKEA som jag har pysslat med under eftermiddagen, vårt hem börjar faktikst likna något, längtar tills allt är klart dock!
Städade rejält idag, känns fräscht hemma hos oss nu.
IKEAS potpurri dofta luktar supergott, inhandla om du vill ha fräsch doft i hemmet (och inte är allergisk, ganska starkt!)

En träkg sak hände idag. En sjuksköterska från Umeå ringde och berättade att mitt besök på NUS (Norrlands Universitets Sjukhus) kommer att ta två dagar i anspråk därför att doktorn ska operera hela torsdagen. Det innebär att jag åker dit upp 5.15 på torsdag och kl. 10.00 gör jag MR. Klockan 12 på fredagen tar doktorn emot mig. är det någon som har tips på vad man gör UMEÅ så hör gärna av er.
Anledningen till att jag överhuvudtaget ska till UMEÅ är att de hittat en "oförklarlig fläck" på min hjärnstam känns lagom läskigt men jag försöker inte tänka på det, Är det något då ska jag ta itu med det då.

Såg ni TALANG 2007, tyvärr avslöjade ju Peppe vem som vann i förskott men helt rätt vinnare tycker jag.

Så här ser det ut - vit som snö

image5
Jag glömde att ta foto innan jag började måla, antagligen för att klockan var 6.30 och jag kände mig som en zombie, men så här ser det ut med ett lager färg på och jag tror det blir finast så. Det jag skulle vilja är att ha något motiv på luckorna men mina konstnärliga anlag sträcker sig inte dit. Därför får det bli vitt och det får duga.
Idag har jag mycket att göra, ska skjutsa maken till jobbet och sedan åka till Birsta city.
Jag ska: Till IKEA och handla lite småsaker + en hatthylla
Klädesaffär och hitta en kjol och någon snygg blus, tröja till mig
Till en teknikaffär och köpa present till F funderar på en HDkamera men måste då tyvärr använda avbetalning och jag är inte riktigt found på det.
Sedan ska jag till Bydalen och storhandla + gå på systemet. Det kommer att bli trist när allt hamnar ute i Birsta, Bydalen kommer tyvärr att dö ut.
jag gillar inte riktigt Birsta City tyvärr. (för er som inte känner till sundsvall så är det typ jättestort affärsområde, som senaste året växt pga. IKEA bla.) Nu ska ju MAXI och Coop flytta dit och de tar med sig systemet, tycker det är trist jag gillar Bydalen skarpt och dessutom kan vi cykla dit hur lätt som helst.
Sen tänker jag på alla gamlingar i Bosvedjan och Bydalen som måste ta sig till stan ellelr Birsta för att gå på systemet. Huva.

hits